Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Contractverlenging Silverstone sluit stratenrace in Londen niet uit

Vorige week werd aangekondigd dat het circuit van Silverstone een nieuwe overeenkomst heeft bereikt met de Formule 1. Het nieuw getekende contract sluit een tweede Grand Prix binnen Britse landsgrenzen echter niet uit.

Lange tijd leek het erop dat Silverstone na de race van afgelopen weekend van de kalender zou verdwijnen. Inmiddels is het contract echter met vijf jaar verlengd, zo werd vorige week bekendgemaakt. Er werd bij het uitblijven van een nieuw contract voor Silverstone tevens gesproken over een F1-race in de straten van Londen, maar John Grant, eigenaar van de British Racing Drivers Club, liet weten dat dat idee niet automatisch van de baan is.

"Er is zeker plaats voor beide races, zolang ze qua tijdsbestek maar ver genoeg van elkaar verwijderd zijn. Het is immers een goede zaak als de sport de stad in trekt om nieuwe fans te winnen. Ter bescherming van de race op Silverstone hebben we wel afspraken gemaakt, afspraken die de belangen van Silverstone moeten beschermen als er daadwerkelijk een race in Londen komt."

Ook Chase Carey, directeur van Liberty Media en daarmee eigenaar van de Formule 1, geeft te kennen dat een stratenrace nog niet van tafel is. "We verwerpen dit idee niet, we staan er zelfs nog steeds achter. Er vinden nog altijd gesprekken plaats en we zien wel waar het schip strandt. Voorlopig ligt onze aandacht echter volledig bij Silverstone", aldus Carey.

1 reactie

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019