Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Coronel: "Als Ferrari dat voor elkaar krijgt, gaan we een hele vette race zien"

Met de Grand Prix van Emilia-Romagna op het iconische circuit van Imola voor de deur beginnen we aan het Europese Formule 1-seizoen. Hoe kijkt coureur en analist Tom Coronel naar de voornaamste concurrenten van Max Verstappen?

Leclerc China FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren bracht een grote upgrade mee naar Miami en was gelijk een klap sneller. Maar hoe zal dat met Ferrari zijn op Imola? Het is ook duidelijk dat Red Bull, Mercedes en Aston Martin flink wat nieuwe onderdelen meenemen naar het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari. 

De Scuderia verwacht nogal wat van de upgrades en heeft het er zelfs over dat ze vier tienden winnen door de upgrade. Wat zegt coureur en analist Tom Coronel daarop, als hem daar naar gevraagd wordt door RacingNews365? "Holy moly, maar dat gaan ze niet op Imola vinden. Dan moet je naar Suzuka en Spa-Francorchamps toe, want als je op Imola vier tienden vindt, dan is het op Spa een seconde. Dat komt onder meer door de lengte van de circuits, want dan gaan de downforcelevels extra werken. Maar als het hier al vier tienden geeft, dan zouden ze de race hier moeten kunnen winnen. Dan kunnen ze in ieder geval het gevecht aan kunnen gaan met Verstappen, maar dat is niet zo, dat geloof ik niet."

'Serieus knap'

Coronel vervolgt zijn verhaal. "Het zal misschien twee tienden zijn en dan zitten ze er dicht bij, dan kunnen ze redelijk in de nek hijgen. Als ze echt elke ronde vier tienden kunnen pakken, dat zou ik het serieus knap vinden en dan gaan we een hele vette kwalificatie en race zien", zo voorziet Coronel al een mooi weekend in Italië.

Hoe ziet hij de verhoudingen op Imola tussen Red Bull, Ferrari en McLaren? "Verstappen is naar mijn inziens nog altijd degene waar iedereen op jaagt. We zagen het Lando Norris natuurlijk in zijn laatste stint in Miami echt heel goed doen. We zagen het eigenlijk ook al in China, wat in die laatste stint zat hij er ook al serieus goed bij."

"En als ze (Ferrari, red.) dan twee tienden kunnen pakken, dan zouden ze tussen Red Bull en McLaren in moeten zitten. Ik moet het eerst nog maar even zien, maar een ding is zeker: ze moeten de strijd aangaan. Of het nu twee of vier tienden is, het betekent dat het een serieus grote update is en dat er veel veranderd is aan de auto. En het geeft ook wat aan dat ze er ook zo heftig van overtuigd zijn dat het zoveel gaat geven. Maar vier tienden in een keer vinden, is eigenlijk onmogelijk", zo sluit Coronel af.

Bekijk hieronder de volledige video met Tom Coronel!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"