Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Coronel: "Als Verstappen naar Mercedes kan, moet hij die kans pakken"

Ondanks een doorlopend contract zijn er wekelijks geruchten over Max Verstappen en zijn toekomst bij Red Bull. Nu de prestaties in 2019 uitblijven wordt de coureur weer gelinkt aan het team van Mercedes.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Red Bull heeft nog altijd de doelstelling om van Max Verstappen de jongste F1-wereldkampioen te maken. Daarvoor moet de Nederlander in 2020 zijn eerste titel behalen, iets dat momenteel ver weg lijkt gezien de huidige achterstand op Mercedes en Ferrari.

Tom Coronel is dan ook stellig in zijn uitspraak: "Als Max naar Mercedes of Ferrari kan, dan moet hij die kans pakken. Als je de kans op een betere auto krijgt, dan moet je die met beide hand beetpakken. Alleen die teams beschikken over een betere auto, maar dan moet je nog wel echt de kans krijgen om over te stappen", aldus de WTCR-coureur in gesprek met RacingNews365.

"Je mag Max niet remmen in zijn ambities, daar is hij veel te gedreven voor. Er zijn maar een paar mensen die het contract van Max echt kennen, dat zijn Max, vader Jos, manager Raymond en de mensen bij Red Bull. Jos en Max kennende zullen ze een kans direct beetpakken, maar dat moet dan ook contractueel kunnen."

Daar waar de fans een gevecht tussen Lewis Hamilton en Verstappen alleen maar toejuichen, verwacht Coronel dat de Mercedes-teamleiding daar toch wat gereserveerder in staat: "Mercedes beschikt met Hamilton ook over een coureur die ze kampioen maakt. De vraag is dan ook of ze wel twee coureurs willen die met elkaar gaan strijden, of dat ze de huidige situatie prima vinden zoals het is met een coureur die domineert. Met Verstappen weet je een ding zeker: voor hem telt alleen de winst."

Mocht een overstap naar Mercedes of Ferrari niet aan de orde zijn, dan hoopt Coronel dat Red Bull terug kan keren aan de kop. Het team won in de periode 2010-2013 acht wereldtitels, vier met Vettel en viermaal het WK bij de teams. "Momenteel heeft Red Bull niet de beste auto, maar het team is ook diverse malen kampioen geworden. Dat betekent dat het team en de mensen die er werken er wel tot in staat zijn, alleen zeker niet dit seizoen."

Eind 2020 lopen de contracten van Sebastian Vettel, Hamilton en Verstappen af. Met het oog op de nieuwe F1-regels die vanaf 2021 ingaan wordt er een grotere wijziging in de top van de Formule 1 verwacht.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

19 reacties