Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel: "Als Verstappen rustig rijdt kan Perez hem niet eens bijhouden"

Kon Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi meer doen om teamgenoot Sergio Perez te helpen in de strijd met Charles Leclerc? Als het aan de mannen van de Formule 1-podcast van RacingNews365 ligt niet.

Verstappen Perez Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de Grand Prix van Abu Dhabi was er voor Red Bull en Sergio Perez nog één duidelijk laatste doel, namelijk de eerste 1-2 finish van Red Bull ooit in de eindstand van het kampioenschap in de wacht slepen. De Oostenrijkse renstal won eerder in het seizoen al de titel met Max Verstappen en ook de constructeurstitel ging naar Milton Keynes.

Maar de tweede plek in het klassement der coureurs was dus nog tot de laatste race spannend. Charles Leclerc en Perez gingen met evenveel punten de laatste race van het seizoen in. Na de controverse binnen Red Bull in Brazilië, waar Verstappen een teamorder negeerde om zijn teamgenoot erlangs te laten, liet de Nederlander weten zijn teamgenoot in Abu Dhabi te helpen om die 1-2 te kunnen pakken.

Het mocht echter niet baten, want Leclerc finishte voor Perez, wat betekent dat de coureur van Ferrari boven de Mexicaan eindigde in het klassement. Verstappen won daarentegen de race met relatief gemak. Kon Verstappen in Abu Dhabi meer doen om zijn teamgenoot te helpen? Die vraag gooide Joris Mosterdijk op in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

F1-kenner Ruud Dimmers denkt van niet. "Hij heeft hem een klein 'sleepje' gegeven in de kwalificatie waardoor ze op 1 en 2 op de grid stonden. Daarmee heeft Checo alles in handen om het cadeautje uit te pakken. In de race heeft Max in sommige fases denk ik ook wel een klein beetje ingehouden om te zorgen dat Checo een beetje op die twee seconden bleef en net wel die tow heeft en hij een paar tienden kan pakken. Wat moet je nog meer doen?", vraagt Dimmers zich af.

Hieronder gaat het artikel verder. Onderin het artikel is de podcast te beluisteren.

Bandenslijtage

"Max heeft hem nooit in de weg gereden, hij heeft hem op sleeptouw genomen", gaat coureur Tom Coronel verder. "Als bij Max de banden heel blijven, dan zouden ze bij Checo ook heel moeten blijven. En daar zat heel duidelijk het probleem, want Checo kon niet de pace rijden die Max constant met die banden reed. Maar op een gegeven moment moest Checo afhaken en voor die tweestopper gaan."

"Die eerste stint was om te huilen, in één keer waren zijn banden gewoon op", constateerde Dimmers. "Hij lag drie à vier seconden voor en in één keer zie je die rondetijden instorten en daarmee werd eigenlijk het hele plan om zeep geholpen en kwam hij op een tweestopper te staan."

Coronel: "Dat zegt genoeg"

Perez kwam tijdens de race met een opvallende uitspraak. Hij zei namelijk dat hij veel tijd verloor achter zijn teamgenoot, terwijl hij er ruim twee seconden achter reed.

"Dat was wel een beetje en clowneske uitspraak", is Dimmers van mening. "Hij heeft nooit binnen de twee seconden gezeten van Max en als je wel binnen die twee seconden zit, krijg je op die twee lange rechte stukken slipstream en win je zo twee, drie, vier tienden van een seconde. Maar toen kwam dus de boardradio dat Max harder moest en toen was het gewoon janken, want Perez was nergens."

Ook Coronel heeft een duidelijke mening over de uitspraak van de Mexicaan. "Die opmerking die hij daar maakte, dat was weer zo'n opmerking die hij ook in Brazilië maakte. Door op één of andere manier te laten zien dat hij ook de nummer 1 coureur zou kunnen zijn. Hij is op sleeptouw genomen, bij hem gingen de banden wel stuk, bij Max niet. Dat is het hele bewijs. Als Max rustig rijdt, kan hij het al niet bijhouden. Dat zegt toch genoeg."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Abu Dhabi 2022 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"