Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen

De diehard racefan was het wellicht al opgevallen dat Tom Coronel zelf minder op de internationale circuits te vinden is. En dat is niet voor niets. In zekere zin treedt hij in de voetsporen van niemand minder dan Jos Verstappen.

Tom Coronel was altijd een racende veelvraat en was een gevestigde naam in de toerwagenracerij. Hij bivakkeerde twintig jaar in de grootste internationale toerwagenklassen, maar dit jaar schittert hij door afwezigheid. Maar dat is niet zonder reden, zo vertelt hij in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365. 

"Er moet altijd een bepaald commitment zijn. Toen ik vorig jaar Europees kampioen toerwagen racen werd, won mijn zoon Rocco de race van het OKJ (karten, red.) in Valencia, nota bene in de regen. Het belangrijkste daarbij was dat hij zowel de wereldkampioen als de Europees kampioen had verslagen. Toen had ik wel zoiets van 'hmm, dit is de hoogste klasse in karting en hij wint gewoon een race'. Dan verdient hij ook net even iets meer aandacht."

En zo kan het zijn dat we Tom dit seizoen veel meer naast de baan zullen zien, dan op de baan: "Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Waar ik voorheen alleen op weg was, ben ik nu samen met mijn zoon op weg en daarom zijn we komend weekend op de Slovakiaring te vinden voor het Europees kampioenschap karten. Ook daar moet hij makkelijk top vijf kunnen rijden."

"Waarom zou ik nog tijd aan mezelf besteden?", zo vraagt Coronel zich dan ook hardop af. "Dit is de toekomst. Ik vind het leuk om Nederlanders te helpen en dit is toevallig iemand die ook bij mij thuis woont én mijn zoon is. Hoe mooi kan het zijn! Hij verdient het gewoon en daarom bereid ik hem voor op wat gaat komen. De rest hoef ik je niet uit te leggen. Hij is niet alleen aan het karten..."

Wat is de uitgestippelde route? Nog twee jaar karten en dan Formule 4? "Hij mág nog niet racen, dat mag pas vanaf 15 jaar en hij is nu 13 jaar oud. Maar we beginnen net, het is een mooi avontuur en we gaan het zien", zo besluit Coronel zijn verhaal dat doet denken op de manier waarop Jos Verstappen zoon Max ooit fulltime onder zijn hoede nam.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'