© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Bottas tot veel meer in staat dan wat hij laat zien"

29 nov. 2018 08:00 Ruud Dimmers 3 reacties
Mercedes-coureur Valtteri Bottas kende een teleurstellend F1-seizoen. De Fin werd om zijn oren gereden door Lewis Hamilton, maar WTCR-coureur Tom Coronel verwacht in de toekomst meer van Bottas.

Als enige coureur uit de top zes wist Valtteri Bottas geen enkele Grand Prix te winnen in 2018. De Mercedes-coureur kende een goede start van het seizoen, had in een aantal races ook te kampen met pech of teamorders, maar zakte met name in de tweede seizoenshelft door het ijs.

Tom Coronel begrijpt dan ook goed dat Mercedes Esteban Ocon achter de hand houdt, zo laat hij in gesprek met Racingnews365 weten. "Ik kan me goed voorstellen dat ze bij Mercedes Ocon nog even bewaren, die heeft nu een prima positie op de reservebank."

"Dit jaar kon Bottas niet overweg met de W09 van Mercedes. De auto paste niet bij hem en hij kwam niet goed uit de verf. Dat is raar, ik ken hem al sinds het begin van zijn carrière. Hij is een unieke coureur, echt uniek, maar op de een of andere manier komt het er niet altijd uit."

Tekst gaat verder onder foto.

© Mercedes

"Ik heb hem Formule Renault zien rijden, hij lag acht seconden voor op de rest, spint en rijdt toch nog een halve ronde weg bij de rest. Het zit in hem, maar hij kreeg het met deze auto niet voor elkaar. Iedereen heeft wel eens een auto die niet bij je past of waarin je jezelf niet lekker voelt."

Tijdens de kwalificaties was het verschil tussen Bottas en Hamilton vaak klein, waarbij de Fin diverse malen de pole misliep op enkele duizendsten van een seconde. In de races was het Hamilton die veel beter uit de verf kwam. "Maar Bottas heeft het wel in zich. Er zijn ook races geweest, zoals Rusland in 2017, waarin hij Hamilton rijles gaf. In deze auto was hij minder dan de Verstappens en Hamiltons van deze wereld. Ik heb hem in het verleden dingen zien doen die minstens zo indrukwekkend zijn dan wat Max of Lewis laten zien."

Bottas is een unieke coureur, maar het komt er niet altijd uit
Tom Coronel

Wordt Bottas een nieuwe Jarno Trulli of Giancarlo Fisichella, die ook schitterden in de subtop maar waarop de druk van een topteam verlammend werkte? "Misschien moet Bottas wel bij een subtopper rijden en is een topteam to much voor hem. Daar kan hij dan ook verrassen. Naast een Hamilton kan (of mag) hij niet verrassen en zijn talenten ook niet altijd tonen."

De boodschap van Mercedes aan het adres van de Fin is duidelijk: in 2019 moet er uit een ander vaatje getapt worden wil Valtteri Bottas zijn stoeltje bij de Duitse grootmacht behouden.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen