Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Groot-Brittannië 2024

Coronel: "Dat is het probleem voor Verstappen en Red Bull"

Wat kunnen we verwachten van de Grand Prix van Groot-Brittannië? Autocoureur en analist Tom Coronel denkt in ieder geval dat Max Verstappen niet zal winnen op Silverstone...

Verstappen Austria Qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen heeft slechts één overwinning te pakken tijdens de GP van Groot-Brittannië. Komt daar komend weekend een tweede zege bij of moet hij zijn meerdere erkennen in iemand anders? Autocoureur en analist Tom Coronel weet wel welk team sterk voor de dag kan komen.

"Ik zie dat McLaren gewoon weer erg snel zal zijn in Silverstone en dat ze er serieus goed bij staan. Dat waren ze natuurlijk ook al vorig jaar. Dit gaat een hele interessante race worden. Ik denk zelfs dat Red Bull het hier serieus zwaar gaat krijgen en dat McLaren toch wel aan het langste eind gaat trekken. Maar dat maakt helemaal niet uit. Je hebt een grote voorsprong qua punten. Dan moet je maar gewoon tweede of derde worden en er gewoon voor zorgen dat je het op het volgende circuit weer voor elkaar hebt. Want ik zie wel dat McLaren momenteel de betere auto heeft", zo vertelt Coronel tegenover RacingNews365.

De rol van Sergio Perez speelt daarbij mee, zo ziet Coronel. Of juist het ontbreken van de Mexicaan in het hele spel. "Het is nu niet Red Bull dat het doet, want kijk eens waar Perez afgelopen weekend weer was. Hij zat er helemaal niet bij. In dat geval zie ik de Max-factor hier heel erg sterk zijn, maar McLaren is sterk met twee auto's. Het zou zomaar kunnen dat die gaan samenwerken en dat Max zich dan toch op de een of andere manier moet settelen voor P2 of P3."

Verstappen vs. de rest

Hoe zit het dan met de rest van de concurrentie, zoals Mercedes? "Lewis Hamilton is altijd erg sterk op Silverstone. Het is een thuisbaantje en hij zal nog wel een paar trucjes hebben die hij nog vanuit de juniorseries in zijn achterhoofd heeft zitten, net als Russell. Bovendien is er heel veel data die ze daar hebben verzameld. Ik zie een heel goede kans dat Mercedes daar erg goed scoort. Dan ben je maar in je eentje bij Red Bull, dat is het probleem, Max is alleen tegen twee McLarens, twee Mercedessen en twee Ferrari's. Perez doet niet mee en dat maakt het dit jaar extra moeilijk", zo is Coronel hard voor de Mexicaan.

Hij voorziet dan ook een zevende plek voor Perez op Silverstone. "Voor mij is dat niks bijzonders. Hoe kan Red Bull het opnemen tegen twee toprijders van ieder ander team, met zelf maar een rijder die alles uit de auto perst? En als je twee setups kiest tijdens de vrije trainingen, heb je iemand nodig die jou net eventjes helpt. Perez zit er te ver vandaan, hij kan niks ontwikkelen aan die auto. En het gaat niet goed komen, want ze hebben een andere rijstijl. Anders zouden ze wel dichter bij elkaar zitten qua tijd met deze auto."

Wie vormt dan het podium op de zondag op Silverstone? "Sorry jongens, maar ik zeg Lando op 1, Max daarachter en Hamilton op P3."

Bekijk hieronder de volledige video!

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Silverstone Aangepaste startopstelling Formule 1 GP Groot-Brittannië 2024