Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel doet voorspelling over Ricciardo: "Gaat hem niet lukken"

Als komend weekend de Formule 1 Grand Prix van Hongarije van start gaat, staat Daniel Ricciardo voor het eerst sinds de laatste race van 2022 weer aan het vertrek? Is hij de juiste man voor AlphaTauri? "Nee", aldus Tom Coronel.

Daniel Ricciardo zal vanaf de Formule 1 Grand Prix van Hongarije komend weekend het Formule 1-zitje van Nyck de Vries overnemen. Hij neemt natuurlijk ervaring met zich mee. Maakt hem dat de juiste man voor AlphaTauri? "Nee, nee, nee", zo is Tom Coronel stellig in gesprek met RacingNews365 . "Ook hij gaat daar geen grote verandering brengen. Hij gaat daar niet in één keer het licht brengen. Je hebt misschien wel iets meer zekerheid, omdat hij meer Formule 1-ervaring heeft. Maar we hebben ook gezien dat hij bij McLaren naast Lando Norris helemaal niet meedeed." In de ogen van Coronel is Ricciardo dus niet die gewezen teamleider waar menigeen hem voor houdt. Maar wat is hij dan wel? "Roest zal er met al zijn ervaring nog niet op zitten, dus wellicht kan hij een goede tweede coureur zijn voor AlphaTauri."

"Nyck had juist nu kunnen shinen"

"Maar Yuki Tsunoda gaat hij zeker niet verslaan, hij gaat niet één keer boven de Japanner uit stijgen. Doet hij dat wel, dan zou ik dat heel knap vinden", vervolgt Coronel, die meent dat Ricciardo misschien wat geluk heeft met het circuit waarop hij zijn Formule 1-comeback maakt. "De Hungaroring is wat dat betreft ook niet het moeilijkste circuit", mijmert Coronel, die het daarom extra jammer vindt dat De Vries zijn zitje af heeft moeten staan: "Nu kwamen de circuits waar Nyck had kunnen shinen, omdat hij die circuits echt goed kent, zoals Hongarije en Spa."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"