Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Een boze Verstappen racet nog veel harder"

Max Verstappen toverde in Oostenrijk weer een konijn uit de hoge hoed. Niet voor het eerst kwam de Nederlander terug vanuit geslagen positie. Een boze en getergde Verstappen doet dingen die een ander niet kan, concludeert Tom Coronel.

Verstappen champagne
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Luttele seconden na de start van de Oostenrijkse Grand Prix was het podium bijzonder ver weg voor Max Verstappen. Teruggevallen tot de zevende positie leek alle hoop op een topklassering verloren, maar de Red Bull-coureur deed het onmogelijke: hij reed naar de zege.

Niet voor het eerst wist de Nederlander zich vanuit geslagen positie op te werken naar een podiumplaats. "Dit is waarom mensen de televisie aanzetten!", aldus een enthousiaste Tom Coronel in gesprek met RacingNews365. "Ik hoorde na Paul Ricard veel mensen roepen dat de Formule 1 saai was, maar er is niets veranderlijker dan autosport."

"Dit was me er echt eentje! Ik heb in mijn leven al heel wat bijzondere autoraces gezien en dit was er zeker één van. Wij hadden het allemaal al opgegeven na de start, maar Max niet. Iedereen dacht dat het klaar was, maar hij recht zijn rug, zet zijn schouders eronder en toont een ongekende strijdlust zonder twijfel. Zoals hij Gasly buitenom inhaalde, wow!"

Coronel zag wederom een weergaloze inhaalrace van Verstappen die daar een patent op lijkt te hebben. Inhaalraces als Brazilië 2016, de Verenigde Staten 2018, jaarlijks zitten er enkele tussen voor de Red Bull-coureur. "Hoe moeilijker de races zijn, des te beter Max scoort. Je moet hem niet meer vooraan laten starten", lacht Coronel. "Het lijkt wel alsof Max zich kwaad moet maken om nóg beter te zijn!"

			© Getty Images/Red Bull Contentpool
	© Getty Images/Red Bull Contentpool

Over de inhaalactie op Charles Leclerc is al veel gezegd en geschreven. De wedstrijdleiding had liefst drie uur nodig om tot een oordeel te komen, tot ongenoegen van miljoenen fans. Coronel is duidelijk in zijn oordeel: "Het is belachelijk! Er moet een grijs gebied zijn waarin de coureurs kunnen racen. Ik was als de dood dat ze Max een straf zouden geven, maar zoals hij zelf al zei: 'wat is dan nog de zin van het racen?'. Het zijn allemaal boefjes en ze willen allemaal winnen."

"Om te winnen moet je tot het uiterste gaan en dan ben je soms een klootzak, dat hoort bij het spelletje. Leclerc had andersom precies hetzelfde gedaan. Dit is racen, dit hoort erbij. Je wist dat Max ging komen, je wist dat hij het ging proberen want hij had nog maar enkele kansen. Als je hem in je spiegels ziet weet je dat die aanval komt, de vraag is alleen wanneer."

Overwinning zes is een feit voor Max Verstappen en mogelijk was het zijn mooiste tot op heden. "Dit was me er eentje! Hij reed een halve thuisrace met 30.000 Nederlandse fans. Gewoon super!"

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP-zege Max Verstappen Oostenrijk RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken