Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Eén team kan Verstappen bij Red Bull weg kopen"

Max Verstappen heeft een contract bij Red Bull dat loopt tot en met 2023. Volgens Tom Coronel is er maar een team dat hem in theorie weg zou kunnen kopen en als hij de eigenaar was, dan zou hij wel even bellen met de manager van Verstappen.

Verstappen Sainz Portugal
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Het was Lando Norris die afgelopen week zijn contract verlengde bij McLaren. Hij is daardoor tot en met 2025 verbonden aan het Formule 1-team uit Woking. In de RacingNews365-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk de contractverlenging van de Brit en de gevolgen daarvan voor de Formule 1-transfermarkt.

Coronel vindt het een slimme zet van McLaren, zo vertelt hij als hem de stelling wordt voorgelegd dat McLaren bang was voor interesse van het Red Bull-team. "Niet alleen de Red Bull-interesse", steekt hij van wal. "Ik denk dat alle teams Norris echt wel zien als een jonge, potentiële, toekomstige wereldkampioen. De vraag is dan: waar kan hij naar toe? Als alles al vast ligt, dan kan je nergens naar toe. Dat hebben ze slim gedaan, om hem zo lang vast te leggen, want mocht een team hem echt willen hebben dan kunnen ze extra betalen."

Waar zou Norris naar toe kunnen?

Hoe diep zou Red Bull dan in de buidel moeten tasten, mochten ze Norris echt weg willen kapen bij McLaren? "Dat kan een hele interessante zijn", oordeelt Tom. "In het voetbal heb je het ook. Het meeste geld wordt verdiend door contractbreuk. Hoe langer het contract, hoe groter de som. Dat hebben ze dus heel slim gedaan. Het is een zekerheid voor jezelf en een verzekering voor de toekomst. Ik snap dat ze Norris hebben vastgelegd, want natuurlijk zijn er andere teams aan het kijken."

Zijn tegenspeler zou niet weten waar Norris zijn heil moet zoeken in de Formule 1 als hij McLaren toch zou willen verlaten. "Je kan er geen bedrag aan hangen", reageert Dimmers. "In de Formule 1 is het ook niet heel vanzelfsprekend dat het gebeurt, want contracten worden wat meer gerespecteerd. Wat Tom ook al zegt: iedereen is geïnteresseerd, maar waar kan je naar toe? Red Bull heeft Perez voor een jaar, Lewis en George zitten twee jaar nog bij Mercedes, in theorie. Bij Ferrari gaan ze het contract van Sainz verlengen en heeft Leclerc ook nog een lang contract. Waar kan je dan naar toe?"

Tekende Norris een te lang contract?

Toch denken de podcastmannen dat Norris misschien te lang heeft getekend, want de komende jaren doen er zich mogelijk nog kansen voor op een stoeltje bij een ander topteam. Hoe je het volgens Coronel ook wendt of keer, McLaren is het vierde team.

"2025 is ver weg", vindt de WTCR-coureur. "Het is te lang. Als je wereldkampioen wilt worden, dan weet je dat je bij McLaren minder kans maakt dan bij Ferrari, Red Bull en Mercedes. Maar Lando is wel een top zes rijder, en bij die drie topteams zijn er in totaal zes zitjes. Dus naar mijn idee heeft hij zich te lang gecommitteerd aan McLaren."

Dimmers begrijpt Norris' keuze aan de ene kant wel, maar aan de andere kant was een korter lopend contract ook geen slechte zet geweest. "McLaren is net als Red Bull meer een familie. Norris kreeg de kans toen hij in Groot-Brittannië een juniorkampioenschap won, dus hij voelt die liefde nog wel. Bovendien is hij een gevoelige jongen, die soms worstelt met druk."

"Als ik hem was, had ik echter een contract tot en met 2023 getekend, want dan lopen andere contracten af", vervolgt Dimmers. "Max' contract loopt af, Lewis' contract loopt af, Leclerc's contract loopt af, en dan heb je drie zitjes bij drie teams waar iedereen een stoeltje wil hebben."

Overstap naar Red Bull wordt afgeraden

Een overstap naar Red Bull zou volgens Coronel geen goed idee zijn zo lang de huidige wereldkampioen daar rijdt. "Dan heb je een tikkende tijdbom. Je weet dan dat je minstens de helft van de tijd wordt vermorzeld. Wil je naast Verstappen zitten als je jong bent en carrière wilt maken? Dat zou ik je niet adviseren. Norris moet bij McLaren blijven, maar daar word je geen wereldkampioen."

Maar op dit moment is het natuurlijk geen gegeven dat Verstappen bij Red Bull blijft "Misschien koopt Ferrari Max wel weg over twee jaar. Als ik de hoogste baas was van Ferrari, met welke rijder wil ik dan rijden? Met de beste, en dat is Max Verstappen."

Volgens Coronel staat Ferrari ook op het lijstje van Verstappen, want het team uit Maranello staat op het lijstje van ieder coureur, claimt hij. "Het gaat en om geld en om de auto. Als autocoureur zijnde wil je altijd een keer voor Ferrari hebben gereden, wie je ook bent. Dat is een bucketlist ding. Je bent pas een echte succesvolle coureur geweest als je voor Ferrari hebt geracet."

Als Dimmers opmerkt dat Verstappen Red Bull voorlopig niet zal verlaten, dan geeft Coronel toe dat hij daar ook niet van uit gaat. Er is volgens hem sowieso maar een team dat Verstappen zou kunnen halen: Ferrari. "Ik zeg niet dat Max weg gaat bij Red Bull, maar ik zeg dat er maar een team is die hem weg zou kunnen kopen en dat is Ferrari. Als ik de Ferrari-baas was, dan zou ik altijd een belletje wagen. Dan zou ik willen weten wat mijn kansen zijn", aldus de coureur.

Beluister hieronder de volledige RacingNews365-podcast.

Ook interessant:

Niemand wil de teamgenoot van Verstappen zijn

Een nieuwe RacingNews365-podcast, waarin we weer van alles bespreken. Natuurlijk de launch van de nieuwe Red Bull-bolide, maar ook het nieuwe contract van Norris. Kan hij nog overstappen naar Red Bull? Beluister de nieuwste RacingNews365-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hieronder!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?