Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel gaat met Audi ook Europees op jacht naar de titel

Naast zijn al eerder aangekondigde deelname aan de FIA WTCR – World Touring Car Cup gaat vriend van de show Tom Coronel dit jaar ook van start in de TCR Europe Series, de Europese competitie voor toerwagens.

Behalve furore maken als podcastgast bij RacingNews365 is Coronel natuurlijk ook een bedreven racer. In zijn 32e seizoen als autocoureur haalt hij zijn voet nog zeker niet van het gas. Net als in de mondiale serie rijdt Coronel namelijk ook in de TCR Europe met een Audi RS 3 LMS, die wordt ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing. “Lekker, nog eens zeven weekeinden met elk twee races erbij, de agenda loopt weer vol”, verheugt Coronel zich ook op het Europese programma. "Vorig jaar was ik de coureur die wereldwijd de meeste TCR-races gereden heeft en ik heb er bepaald niks tegen als dat dit jaar weer zo is!"

De afgelopen jaren combineerde Tom Coronel de deelname aan de FIA WTCR al met een campagne in de Europese serie, waarin hij een aantal malen op het podium eindigde. “Toen ik dan ook met mijn vaste partners in onderhandeling was voor de WTCR voor dit jaar, zeiden meerdere van hen: 'En de Europese serie dan? Dat is toch ook een goed programma?'", vertelt Coronel. "Alle partijen waren enthousiast en zo kregen we ook dit verhaal weer voor elkaar. Daar ben ik natuurlijk erg blij mee!"

Anders dan in de voorgaande seizoenen, toen Coronel in WTCR en TCR Europe met twee verschillende merken en voor twee verschillende teams reed, houdt hij het nu voor beide series op Audi, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing van Jean-Michel Baert. "Ik voel me bij Comtoyou Racing uitstekend thuis en ook Chris Reinke, verantwoordelijk voor de klantensport bij Audi, maakte er bepaald geen geheim van dat hij mij ook graag met Audi in TCR Europe wilde zien", aldus Coronel. Het kleurenschema van de auto wordt hetzelfde als in het WTCR, terwijl hij ook in beide series in actie komt met het startnummer 32, verwijzend naar het 32e seizoen waarin hij in de autosport actief is.

In de WTCR behoort Coronel tot het selecte gezelschap van vier coureurs die met de dit seizoen debuterende nieuwe generatie van de Audi RS 3 LMS in actie komen. In de Europese serie zal hij daarentegen nog met het voorgaande model van de succesvolle Audi-toerwagen rijden. "De nieuwe is nog voorbehouden aan het WTCR", legt hij uit. "Maar ook het voorgaande model is goed voor successen, dat is de afgelopen jaren wel gebleken!"

Het seizoen van de TCR Europe start tijdens het weekeinde van 7 tot en met 9 mei op de Slovakia Ring. Bekend én succesvol terrein voor Tom Coronel: "Drie van mijn overwinningen in de WTCR heb ik daar behaald. Daar zouden we dus ook nu goed moeten kunnen scoren!"

Na een optreden op Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet volgt van 18 tot en met 20 juni een raceweekeinde op CM.com Circuit Zandvoort. Eind juli is er een optreden op het circuit van Spa-Francorchamps in het voorprogramma van de 24-uursrace. Na de zomerpauze zijn er races op de Nürburgring, Monza en het Circuit de Barcelona-Catalunya. "Anders dan in voorgaande jaren kan ik het volledige seizoen rijden, zodat ik ook kan meestrijden om de titel", zegt Coronel.

Check hieronder de wagen waarmee Coronel een gooi naar de titel wil doen.

			© Tom Coronel
	© Tom Coronel

Ook interessant:

Krijgen we weer een waanzinnig gevecht tussen Lewis en Max, ditmaal op Imola? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365 met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host DJ Mental Theo.

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Teambazen willen (nog) niets van gewaagde uitspraak Verstappen weten