Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel gaat opnieuw de strijd aan op 'de mooiste baan ter wereld'

Tom Coronel gaat in 2024 opnieuw de uitdaging aan tijdens de jaarlijkse 24-uursrace op de Nürburgring, waar er ook gereden wordt op de Nordschleife. Volgens Coronel is de roemruchtige Nordschleife 'de mooiste baan ter wereld'. Daarnaast rijdt hij nog een aantal vier-uursraces in 2024.

COR Porsche press 1front
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © CHIEW/Shutterstock

Het hoogtepunt van het 2024-seizoen voor Tom Coronel is op 31 mei, 1 en 2 juni op de Nordschleife, als de 24 uur van de Nürburgring op de oude Nordschleife en het GP-circuit wordt verreden. "Na het winnen van de titel in de TCR Europe Series was het wel weer eens tijd voor een nieuw avontuur", zegt Coronel. Hij gaat de strijd samen aan met de Portugese voormalig Formule 1-coureur Tiago Monteiro en de Nederlanders Jan Jaap van Roon en Paul Meijer.

Het kwartet komt uit in de Cup2-klasse met een Porsche 911 GT3 Cup. Maar wat maakt de baan nou zo mooi? "Alleen al als ik daar naartoe rijd, heb ik één grote smile op mijn gezicht! Het is gewoon het allergaafste circuit. Je hebt daar alles: snelle bochten, langzame bochten, lange rechte stukken, hoogteverschil… En dan kun je ook nog eens van alles qua weer tegenkomen: mist, regen, sneeuw… Echt extreme omstandigheden, waarvan je denkt: 'Dit kan gewoon niet', maar op de Nordschleife kan dat allemaal wel! Het is echt verslavend, dat moet je gewoon een keer meegemaakt hebben!", laat Coronel weten.

Ook zijn teamgenoot Monteiro kijkt uit naar de 24-uursrace. De Portugees reed al jarenlang met Coronel in het WTCC en de WTCR. "Ik moet wel iets goeds gedaan hebben in mijn leven, want ik race al 25 jaar en krijg nog steeds uitnodigingen als deze", zegt Monteiro. "Het is een groot genoegen om samen met Tom te rijden. We kennen elkaar al heel lang, we zijn elkaars concurrenten geweest, teamgenoten, maar bovenal zijn we heel goede vrienden, en nu delen we de auto met nog twee vrienden, dat maakt het allemaal nog mooier. Ik kijk er erg naar uit!"

Coronel nam afgelopen weekend al samen met Monteiro en Van Roon deel aan een vier-uursrace op de Nürburgring, waarin het trio van de 92 gestarte teams als 15de algemeen eindigde en achtste in hun klasse werd. "Voor de eerste keer was dat prima", aldus Coronel. Komend weekeinde staan er twee races op het programma, de zogeheten 'Qualifiers' voor de 24-uursrace.

Bekijk hieronder de foto's van de Porsche 911 GT3 Cup.

			© CHIEW/Shutterstock
	© CHIEW/Shutterstock
			© CHIEW/Shutterstock
	© CHIEW/Shutterstock
			© CHIEW/Shutterstock
	© CHIEW/Shutterstock

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"