Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Podcast

Coronel he-le-maal klaar met straffenbingo in de Formule 1: "Het is too much"

Lando Norris heeft momenteel acht strafpunten op zijn Formule 1-licentie. Nog vier erbij en hij wordt voor een race geschorst. In de podcast van RacingNews365 bespreken Tom Coronel en Ruud Dimmers of de FIA tegenwoordig niet te gortig is met het uitdelen van strafpunten.

Norris Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

Na zijn aanvaring met Sergio Perez tijdens de Grand Prix van Oostenrijk werd Lando Norris bij de FIA op het matje geroepen. 'Niet meer doen', was het devies, 'en twee strafpunten erbij op je licentie'. Dat brengt het totale aantal - na het vervallen van de oude strafpunten - nu op acht. Nog vier en er volgt een race schorsing voor de McLaren-coureur.

Tom Coronel vindt het "belachelijk" en bovendien zwaar overdreven dat de FIA met strafpunten strooit alsof het pepernoten zijn. "De FIA is momenteel te streng. Je mag dit niet, je mag dat niet. [...] Het is too much", zegt de WTCR-coureur in de podcast van RacingNews365.

Volgens Coronel lopen er veel ego's rond in de autosport die allemaal willen winnen, koste wat het kost. "Als we daarvoor een knietje moeten geven of stiekem een elleboogje, dan doen we dat ook. Dat hoort er ook een beetje bij", vindt hij. "Maar als het echt uit de hand loopt, dan moet je het tegenhouden."

Toch vindt hij de huidige houding van de FIA nogal overdreven. "Als je iemand een duwtje geeft omdat je het niet oké vindt hoe iemand jou behandelt op de baan, dan kan je al geschorst worden. Kom op zeg, vroeger sloegen ze elkaar op de bek. Nou begrijp ik dat dat niet hoeft, maar dat is ook de emotie die erin zit. Ik ben ook wel eens pissig, maar ik zal iemand niet neerhoeken, dat niet. Maar die emotie, dat is een spel."

Formule 1-expert Ruud Dimmers sluit zich daarbij aan. "Ik vind dat strafpunten er zijn voor dingen die roekeloos zijn, zoals een Mazepin die in Portugal bijna Sergio Perez, de leider in de race, uit de race reed omdat hij niet in z'n spiegels keek als achterblijver."

"Dan denk ik: daar heb je nou strafpunten voor, voor mensen die gewoon eigenlijk heel weinig te zoeken hebben in de Formule 1 of iets heel raars doen", vervolgt hij. "Niet als je net iets te hard hebt gereden achter de safety car of iemand een duwtje hebt gegeven. Een strafpuntje hier, nog eens drie strafpunten erbij. Het is geen bingo!"

Beluister hieronder de volledige podcast van RacingNews365:

Ook interessant:

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Lando Norris

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team