Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel heeft onheilspellende boodschap voor concurrentie van Verstappen

Wie o wie kan Max Verstappen uitdagen in Australië? Tom Coronel heeft een duidelijk antwoord in huis tijdens een interview met RacingNews365: helemaal niemand. Toch hoopt de coureur dat er wel wat strijd gaat ontstaan, vooral met Ferrari.

Verstappen Australia
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had niet beter aan het nieuwe Formule 1-seizoen kunnen beginnen. De regerend wereldkampioen won de eerste races in Bahrein en Saoedi-Arabië en blies de concurrentie, inclusief teamgenoot Sergio Perez, weg. Autocoureur Tom Coronel ziet niet zo snel in wie Verstappen gaat bedreigen in Australië, maar hoopt wel dat Ferrari wat dichterbij gaat sluipen.

"Ik hoop dat Ferrari wat meer plaagstootjes kan uitdelen en dat komt door het feit dat ze potentieel zien", vertelt Coronel in een interview met RacingNews365. "Ze hebben ook nieuwe updates voor Australië. Dat heeft alles te maken met de downforce. We hebben in Saoedi-Arabië gezien dat Lewis Hamilton achter Lando Norris zat en dat de McLaren gewoon verdween in de snelle bochten. Dat is de strategie die je kiest. Ga je voor een set-up met weinig downforce zodat je snel bent op de rechte stukken, of kies je voor een set-up met veel downforce om de banden langer heel te houden en snel te zijn in de medium- en hogesnelheidsbochten? Ik voorspel dat Ferrari daar de updates voor geproduceerd heeft."

Coronel hoopt dat het wat uit gaat halen. "Ferrari móét ook wel wat plaagstootjes gaan uitdelen, want anders is Red Bull wel heel oppermachtig en wordt het te eentonig."

Vrije pitstop

Maar wat gaat de voorsprong van Verstappen dan worden ten opzichte van de nummer twee? Coronel reageert stoïcijns en boort zijn eigen hoop de grond in. "25 seconden. Hij wil altijd twintig seconden hebben, want dan kan je een vrije pitstop maken. Het valt mij op dat het verschil twee jaar geleden altijd tien seconden was. Dan had hij lucht. Maar op een gegeven moment dacht hij: 'nee, nee, nee, het moet om en nabij de twintig seconden zijn, want dan kan ik een vrije pitstop maken om de rode band te pakken en de snelste raceronde neer te zetten'. Dat hebben we hem nu een paar keer zien doen. Volgens mij zit dat nu gewoon in zijn kop: twintig seconden en dan heb je wat rust."

Als Verstappen wint in Melbourne, evenaart hij zijn eigen record van tien zeges op rij. Coronel ziet Verstappen nog steeds groeien. "Het is heel irritant, maar hij maakt steeds minder fouten en wordt steeds scherper. Dat is zo knap. Normaal gesproken zou je zeggen dat iemand een beetje verzwakt als hij al drie keer wereldkampioen is geworden. Maar deze man is zo ongehoord hard op weg om de G.O.A.T. te zijn en te worden. Ik zie gewoon dat de ruwe diamant wordt geslepen. Ik vind het zo knap dat hij weer meteen op de simulator gaat zitten en daar ook weer net de precisie weet te vinden."

Maar wat wordt de top drie komende zondag? "Max wint en Perez en Lando Norris vergezellen hem op het podium", sluit Coronel af.

Bekijk hieronder het volledige interview met Coronel!

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China