Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Coronel: "Dan is het vervelend als je iemand als Verstappen tegenkomt"

Max Verstappen is momenteel de te kloppen man in de Formule 1. De Nederlander presteert op de toppen van zijn kunnen, waardoor zijn concurrenten in zijn schaduw staan. Dat knaagt ongetwijfeld aan coureurs als Charles Leclerc, zo denkt Tom Coronel.

Leclerc Verstappen Monza
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen is fluitend op weg naar zijn tweede wereldtitel. Terwijl zijn teamgenoot Sergio Perez het lastig heeft en de strijd aan moet gaan met Ferrari en Mercedes, weet de regerend kampioen de overwinningen aaneen te rijgen.

Het doet de vraag rijzen: wie zou er aan het langste einde hebben getrokken in 2022 als Verstappen niet van de partij was? Welke coureur zou dan boven komen drijven? In de nieuwste RacingNews365-podcast buigen Tom Coronel en Ruud Dimmers zich over die vraag.

Volgens de eerstgenoemde is het een vraag die ook rondspookt in het hoofd van de rivalen van Verstappen, met in het bijzonder de jongere coureurs als Charles Leclerc en Carlos Sainz.

"Wat als Verstappen in deze periode niet zou hebben geracet?", vraagt de Viaplay-analist zich hardop af. "Als autocoureur moet je het opnemen tegen je concurrenten en wat Max momenteel doet, dat hebben we al heel lang niet gezien. Dat is van het niveau Senna en Schumacher", prijst de WTCR-coureur zijn landgenoot.

Je wil niet de teamgenoot van Verstappen zijn

Het heeft er alle schijn van dat Verstappen aan de vooravond staat van een aantal dominante seizoenen in de Formule 1, à la Lewis Hamilton in de jaren 2014 - 2020. Daardoor wordt de concurrentie de kans ontnomen om op te staan als grote ster van dit F1-tijdperk.

Coronel legt uit. "Als je zulke coureurs als Verstappen, Senna en Schumacher tijdens jouw periode in de sport niet hebt gehad, dan was jij als coureur misschien de grote ster geweest. Dat speelt zeker wel in het hoofd van een Charles Leclerc of een Carlos Sainz, daar ben ik heilig van overtuigd."

Leclerc lijkt na Verstappen namelijk de grote naam van het moment te zijn, terwijl Sainz zonder de aanwezigheid van Verstappen nu misschien in de RB18 had gezeten.

"Carlos heeft het probleem gehad dat Max voor zijn neus het Red Bull-zitje wegkaapte. Dat is toch vervelend, dat je zo iemand tegenkomt in je carrière. Dat is gewoon niet leuk, want je wilt geen teamgenoot van Verstappen zijn", aldus Coronel.

Wisselvallige periode

Verstappen lijkt nu de volgende F1-legende te zijn die is opgestaan, net zoals Schumacher dat in de jaren '90 deed, redeneert Dimmers. Zonder Verstappen denkt hij dat er dit jaar geen coureur had kunnen domineren, maar dat we in een tijdperk van 'wisselvalligheid' hadden geleefd.

"Je hebt een paar van die periodes gehad in de Formule 1 dat je een beetje tussen de helden in zat. In 1994 kwam Senna te overlijden, Prost was toen net gestopt en vervolgens stond Schumacher op. Toen hij stopte dacht iedereen dat het Alonso zou worden", legt hij uit.

"Vervolgens kreeg je Fernando samen met Hamilton, Raikkonen en zelfs Button werd een keer kampioen in de jaren daarna. Het was heel wisselvallig, totdat Vettel begon te domineren. Die wisselvallige periode is een periode die je nu ook zonder Max zou kunnen hebben", aldus Dimmers.

De gehele F1-podcast beluisteren, waarin ook wordt vooruitgeblikt op de GP van Singapore? Check dan het blok hieronder!

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct