Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Tom Coronel

Coronel hoopt op meerjarige deal Hamilton: "Strijd met Verstappen is mooi en heftig"

Lewis Hamilton wil een nieuwe, meerjarige deal tekenen bij Mercedes. De Formule 1-coureur zal dus mogelijk nog jaren een concurrent blijven van Max Verstappen. Tom Coronel hoopt het in ieder geval.

Hamilton Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het huidige Formule 1-contract van Lewis Hamilton zal aflopen na 2023, maar de zevenvoudig wereldkampioen hintte al meermaals op een contractverlenging. Hij wil nog jaren bij Mercedes blijven rijden en ook de Duitse renstal ziet het wel zitten. Met nog een aantal jaren in de F1 hoopt hij natuurlijk op de felbegeerde achtste wereldtitel.

Een langer verblijf van Hamilton in de F1 betekent ook dat er een nieuwe concurrentiestrijd kan ontstaan met tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen, net zoals in 2021. Tom Coronel hoopt er op. In de nieuwste podcastaflevering van de RN365 F1-podcast krijgen Coronel en Ruud Dimmers de vraag of het genieten is met Hamilton nog een aantal jaren in de koningsklasse.

Coronel trapt af en is erg blij met het nieuws dat Hamilton zijn contract wil verlengen. "Gelukkig maar. De strijd tussen die twee (Hamilton en Verstappen, red.) is mooi en is heftig. Alle twee zijn ze serieus aan elkaar gewaagd. Alle twee hebben ze weinig respect naar elkaar. Wel respect op een bepaalde manier, maar het is wel een aantal keer onder de gordel geweest."

"Dat is wel gaaf om naar te kijken. Laat het ze uitvechten op de baan, niet buiten de baan. Dan blijf ik het gewoon wel netjes vinden. Buiten de baan gaan mensen zich er mee bemoeien of toch een beetje stoken. Dat moeten we niet doen en dat wil Max niet. Hij zegt gewoon: kom maar op de baan en ik vreet je op", aldus de Nederlandse autocoureur.

Eindigt Hamilton net zo als Valentino Rossi?

Hamilton presteert nog goed in de Formule 1, maar dit hoeft niet nog jaren zo te zijn. "Hij zou met een contractverlenging nog ten minste tot en met 2025 rijden. Dat is nog een aardig eind en de vraag is wel of je dat niveau nog altijd kunt behouden", analyseert Dimmers. "Ik vergelijk het altijd met Valentino Rossi, die werd op een gegeven moment ook minder. Ik ben een groot fan van Rossi, maar het is wel iemand die te lang is doorgegaan."

Coronel stipt wel aan dat er een verschil is tussen motor- en autocoureurs. "Als je te lang blijft doorgaan zoals Rossi, is dat in de autosport wel iets anders. In de motorsport ben je heel afhankelijk van je lichaam. Dat ben je in de autosport een stuk minder. Je kan dan wat langer mee. Je bent wat langer rijp. Ik vind dat Lewis nog steeds getriggerd is en nog steeds het maximale er uit haalt. Echt jongens: kijk uit, want hij wil voor die achtste titel gaan."

Dimmers wijst naar andere 'ouderen' in de Formule 1, zoals Fernando Alonso en Sebastian Vettel. "Alonso is denk ik ook niet altijd meer constant genoeg ervoor. Die heeft ook niet altijd meer de 'briljantie' en hetzelfde met Vettel. Maar wat hij in Amerika wel liet zien, buitenom in de snelle doordraaier..."

Beluister de gehele podcast van RacingNews365 hieronder.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes méér vrezen dan Ferrari op weg naar nóg meer records

Red Bull stond in Mexico in de spotlights. Vanwege de straf voor het overschrijden van de budgetcap, vanwege het boycotten van Sky Sports en vanwege het dominante optreden van Verstappen. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken alles in de nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Verboden FIA grijpt in en verbiedt Mercedes innovatie-per direct