Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel hoopt op meerjarige deal Hamilton: "Strijd met Verstappen is mooi en heftig"

Lewis Hamilton wil een nieuwe, meerjarige deal tekenen bij Mercedes. De Formule 1-coureur zal dus mogelijk nog jaren een concurrent blijven van Max Verstappen. Tom Coronel hoopt het in ieder geval.

Het huidige Formule 1-contract van Lewis Hamilton zal aflopen na 2023, maar de zevenvoudig wereldkampioen hintte al meermaals op een contractverlenging. Hij wil nog jaren bij Mercedes blijven rijden en ook de Duitse renstal ziet het wel zitten. Met nog een aantal jaren in de F1 hoopt hij natuurlijk op de felbegeerde achtste wereldtitel. Een langer verblijf van Hamilton in de F1 betekent ook dat er een nieuwe concurrentiestrijd kan ontstaan met tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen, net zoals in 2021. Tom Coronel hoopt er op. In de nieuwste podcastaflevering van de RN365 F1-podcast krijgen Coronel en Ruud Dimmers de vraag of het genieten is met Hamilton nog een aantal jaren in de koningsklasse. Coronel trapt af en is erg blij met het nieuws dat Hamilton zijn contract wil verlengen. "Gelukkig maar. De strijd tussen die twee (Hamilton en Verstappen, red.) is mooi en is heftig. Alle twee zijn ze serieus aan elkaar gewaagd. Alle twee hebben ze weinig respect naar elkaar. Wel respect op een bepaalde manier, maar het is wel een aantal keer onder de gordel geweest." "Dat is wel gaaf om naar te kijken. Laat het ze uitvechten op de baan, niet buiten de baan. Dan blijf ik het gewoon wel netjes vinden. Buiten de baan gaan mensen zich er mee bemoeien of toch een beetje stoken. Dat moeten we niet doen en dat wil Max niet. Hij zegt gewoon: kom maar op de baan en ik vreet je op", aldus de Nederlandse autocoureur.

Eindigt Hamilton net zo als Valentino Rossi?

Hamilton presteert nog goed in de Formule 1, maar dit hoeft niet nog jaren zo te zijn. "Hij zou met een contractverlenging nog ten minste tot en met 2025 rijden. Dat is nog een aardig eind en de vraag is wel of je dat niveau nog altijd kunt behouden", analyseert Dimmers. "Ik vergelijk het altijd met Valentino Rossi, die werd op een gegeven moment ook minder. Ik ben een groot fan van Rossi, maar het is wel iemand die te lang is doorgegaan." Coronel stipt wel aan dat er een verschil is tussen motor- en autocoureurs. "Als je te lang blijft doorgaan zoals Rossi, is dat in de autosport wel iets anders. In de motorsport ben je heel afhankelijk van je lichaam. Dat ben je in de autosport een stuk minder. Je kan dan wat langer mee. Je bent wat langer rijp. Ik vind dat Lewis nog steeds getriggerd is en nog steeds het maximale er uit haalt. Echt jongens: kijk uit, want hij wil voor die achtste titel gaan." Dimmers wijst naar andere 'ouderen' in de Formule 1, zoals Fernando Alonso en Sebastian Vettel. "Alonso is denk ik ook niet altijd meer constant genoeg ervoor. Die heeft ook niet altijd meer de 'briljantie' en hetzelfde met Vettel. Maar wat hij in Amerika wel liet zien, buitenom in de snelle doordraaier..." Beluister de gehele podcast van RacingNews365 hieronder.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Ophef in F1-paddock Vermeende berichten van Horner gelekt naar F1-bazen en media