Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Coronel: "Ik ben strontjaloers op de coureur Verstappen"

Max Verstappen wist in zijn eerste honderd Grands Prix de Formule 1 menigmaal op zijn kop te zetten. Autocoureur Tom Coronel zag hoe zijn landgenoot de grenzen verlegde.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tom Coronel beschikt zelf over een CV in de autosport waar menig coureur een puntje aan kan zuigen. Zo won hij onder ander het F3-kampioenschap, de Marlboro Masters, het Japanse Formule Nippon-kampioenschap en talloze andere races in diverse raceklassen. Races en kampioenschappen waarin hij afrekende met diverse coureurs die later de Formule 1 wel wisten te bereiken. Coronel zelf was er ontzettend dicht bij, maar uiteindelijk gaf sponsorgeld bij Arrows de doorslag en ging het stoeltje aan zijn neus voorbij.

RacingNews365 vroeg Tom Coronel wat Max Verstappen zo bijzonder maakt. "Ik ben zelf autocoureur, maar ik ben strontjaloers op wat hij kan!", geeft hij ruiterlijk toe. "Max is vanaf zijn vierde gekweekt om autocoureur te worden, op een manier zoals Jos het altijd heeft gewild. Jos heeft zoveel gezien en geleerd in de F1 en wist Max te behoeden van de fouten die hij zelf maakte."

"Ik zie Max dingen doen waarvan ik denk: 'dat kan toch niet!'. Dat is super irritant!", lacht Coronel. "Dan zie je hem iemand buitenom inhalen en denk je 'dat gaat nooit lukken!', maar het lukt hem wel."

De magie van Max Verstappen is volgens Coronel niet in een paar woorden te omschrijven: "Hij heeft iets dat anderen niet hebben. Ik kan er de vinger niet precies op leggen, maar het feit dat hem bepaalde acties wel lukken en anderen niet. Dat je het hem ziet doen en denkt: 'hoe kan dat nou?'. Hij ziet gaten die anderen niet zien.

"Eens in de tien jaar komt er een ruwe diamant bovendrijven en iedereen weet dat Max er een is. Coureurs als Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli of Jan Magnussen waren ook kampioenen, maar hebben het in de Formule 1 nooit echt waar kunnen maken. Max gelukkig wel, het is geen toeval dat hij zo goed is."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast met autocoureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Jeroen van Inkel.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

2 reacties

    Breaking "Kort seizoen vergroot titelkansen Max Verstappen"