Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
RacingNews365 F1 Podcast

Coronel meedogenloos voor 'verwende' Stroll na bizar incident

Tom Coronel heeft met verbazing gekeken naar de actie van Lance Stroll tijdens de GP van China. Coronel heeft dan ook in de podcast van RacingNews365 geen goed woord over voor de Canadees.

Stroll China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daniel Ricciardo was witheet na afloop van de Grand Prix van China. De Australiër werd letterlijk uit de wedstrijd gekegeld door Lance Stroll en kon zijn oren niet geloven dat de Aston Martin-coureur niet zijn fout kon inzien. De Canadees schoof de schuld van de aanrijding zelfs in de schoenen van Ricciardo, wat de druppel was voor de RB-coureur. Het incident tussen de twee wordt uiteraard besproken in de nieuwste podcast van RacingNews365.

"Deze actie was wel heel klunzig," begint Tom Coronel wanneer het onderwerp wordt benoemd. "Ik zeg het altijd anders. Er zijn negentien anderen bij wie het niet gebeurd. Wie is dan de kluns?" Ook de reactie van Stroll kan op weinig empathie rekenen van Coronel: "Dan ben je gewoon een verwend jongentje."

Ook F1-kenner Ruud Dimmers begrijpt niets van de reactie van Stroll. Volgens Dimmers is het vrij simpel te zien dat de schuld volledig bij de Canadees ligt: "Je ziet gewoon waar hij naar toe kijkt, dat zei Ricciardo ook. Hij kijkt eigenlijk naar het einde van bocht veertien, om te zien wat er voor hem gebeurt. Hij let gewoon niet op en remt gewoon veel te langzaam."

Tom Coronel is al jaar en dag jurylid en coach bij het programma 'De Slechtste Chauffeur van Nederland' en zou een deelname van Lance Stroll alleen maar toejuichen: "Ja, die wint hem zo. Die kunnen we zo de prijs uitreiken dit jaar!"

Medelijden met Ricciardo

Het hele incident is niet alleen voer voor discussie, maar laat Daniel Ricciardo ook zwaar teleurgesteld achter. De Australiër liet voor het eerst dit seizoen een glimp zien van de oude Ricciardo en was het gehele weekend sneller dan Tsunoda. Ruud Dimmers heeft het te doen met de RB-coureur: "Het komt niet vaak voor dat Ricciardo zo boos is. Die stond echt op zijn lip te bijten en werd alleen maar kwader toen hij die boordradio zag."

"Ik had deze keer wel met hem te doen", aldus Dimmers. "Hij was het hele weekend sneller dan Tsunoda. Mooi, dat gun ik hem, want hij is een toffe kerel. Zijn strategie was hoogstens ongelukkig, want bij die safety car reed hij als enige op tien ronden oude mediums, terwijl iedereen de pits in was geweest. Maar goed, het had ook net als Alonso kunnen eindigen. Met een late stop en dan naar voren rijden. Maar hij zat er een keer lekker bij, zat voor Lewis Hamilton en dan wordt je race zo verpest."

"Je zag hem gewoon denken, eindelijk heb ik het een beetje voor elkaar en dan komt die mafklapper. Ik hoop dat hij nu kan doorzetten en we iets zien van de oude Ricciardo", sluit Dimmers af. Coronel is het daar totaal niet mee eens: "Nee, ik vind dat er gewoon ruimte moet worden gemaakt. Ik vind dat hij zijn kans heeft gehad. Dat is hoe ik er over denk."

Beluister hieronder de volledige podcast!

Ook interessant:

De Grand Prix van China ligt achter ons en daarin gebeurde genoeg. Max Verstappen leek er op de vrijdag nog niet heel goed bij te zitten, maar hij pakte overtuigend de zege in de sprintrace en de Grand Prix.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez