Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Tom Coronel

Coronel: "Moet nog blijken of Ferrari echt heeft valsgespeeld"

Tijdens de laatste Grands Prix is de 'illegale' motor van Ferrari onderwerp van gesprek in de paddock. In de ogen van Tom Coronel moet de komende race duidelijkheid geven of Ferrari daadwerkelijk vals heeft gespeeld met de brandstof en de power unit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Na de zomerstop waren de Ferrari's van Sebastian Vettel en Charles Leclerc verdacht snel op de rechte stukken ten opzichte van de concurrentie. Red Bull diende indirect protest aan bij de FIA over de 'illegale' motor van Ferrari, met succes. De regels omtrent de toestroom van de brandstof naar de motor zijn verduidelijkt. Uit de volgende race zal hierom blijken of Ferrari daadwerkelijk heeft valsgespeeld, zo denkt Tom Coronel.

"Ferrari heeft het iets te goed gedaan binnen de reglementen, want ze zijn op de vingers getikt door de FIA", legt de WTCR-coureur uit in de officiële podcast van RacingNews365. "Als de regels over de fuel flow zijn aangescherpt, dan moet nog blijken of Ferrari daar pijn van heeft. Het is wel opgevallen dat het team de afgelopen race niet zo snel was als in de races daarvoor."

Coronel is van mening het dus niet zeker is of Ferrari daadwerkelijk vals heeft gespeeld met de motor, maar dat maakt voor hem niks uit. "De limieten van de regels opzoeken hoort bij de autosport. Je bent als team pas illegaal, als je illegaal bent bevonden. Je hebt natuurlijk een bepaald reglement, maar dat kun je op verschillende manieren lezen. Dat is iets dat je als team moet aanvoelen, en het gebeurt dus ook bij de topteams als Ferrari."

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Brazilië 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Brazilië en alle verrichtingen van Max Verstappen.

9 reacties

    Interview Coronel: "Verstappen gaf daar het hele veld rijles"