Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Tom Coronel

Coronel neemt startnummer Verstappen over voor raceavontuur 2022

Tom Coronel, als altijd druk met racen, is ook dit jaar weer van de partij in het goed bezette TCR Europe-kampioenschap. En dat met een wel heel bijzonder startnummer.

Tom Coronel Audi 2022 TCR front
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Tom Coronel

Tom Coronel zit ook gedurende 2022 niet stil. Zijn eerste circuitraces heeft hij er al op zitten en helemaal aan het begin van dit jaar nam hij natuurlijk al deel aan de Dakar Rally. Voor Coronel geldt dat hoe meer hij rijdt hoe beter hij zich voelt en daarom kondigt hij vol trotst aan dat hij ook in 2022 weer uitkomt in het TCR Europe-kampioenschap.

Tom Coronel stapt wederom in een Audi RS LMS van het Belgische Comtoyou Racing. Ook dit jaar prijken al zijn trouwe sponsoren weer op de inmiddels iconische gele livery van Coronel. Veel is dus hetzelfde gebleven: "Want waarom iets veranderen dat goed voelt?", oordeelt de racende veelvraat.

"Als Verstappen hem niet wil, dan ik wel!"

Wat wél anders is, is dat Coronel dit jaar met het startnummer #33 rijdt, in de wereld van de autosport geen onbekend startnummer: "Ja, maar als Verstappen het nummer #33 niet wil, omdat hij met #1 mag rijden, dan neem ik #33 wel!", klinkt het gekscherend.

De waarheid is dat zijn nieuwe startnummer een logisch gevolg is van de trend die in 2019 is ingezet: "Toen reed ik met #30, omdat het mijn dertigste seizoen in de autosport was. in 2020 werd dat #31, enz. En de combinatie van #33 en Audi is ook goed, want René Rast werd drie keer DTM-kampioen met dat startnummer."

Het TCR Europe-kampioenschap telt dit jaar zeven afspraken op uiteenlopende circuits als Monza, Portimao, de Norisring en Spa-Francorchamps. In totaal drie keer wordt er gereden in het voorprogramma van de het DTM-kampioenschap. Het seizoen begint van 30 april t/m 1 mei in de Portugese Algarve.

			© Tom Coronel
	© Tom Coronel
			© Tom Coronel
	© Tom Coronel

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

13 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022