Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

Coronel: 'Nieuwe Formule 1-debutant heeft contract mogelijk al getekend in Monaco'

Formule 2-kampioen en Alpine-reservecoureur Oscar Piastri wordt door vele gezien als een gemis in de Formule 1, maar volgens Tom Coronel zal hij in 2023 al een stoeltje hebben. En wel bij Williams.

Oscar Piastri
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Met zeven races op de F1-kalender gehad te hebben, wordt het langzamerhand steeds duidelijker welke coureur naar behoren presteert en welke coureur juist niet. In de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 bespreken Tom Coronel en Ruud Dimmers wie van het huidige veld moeten vrezen voor hun stoeltje in de koningsklasse van de autosport.

Dimmers trapt af: "Ik denk dat Nicholas Latifi er eentje van is." Voor Coronel is dat ook een no-brainer. De autocoureur denkt al te weten wie we volgend jaar gaan zien in plaats van Latifi bij Williams. "Daar gaan wij natuurlijk de Alpine-reservecoureur Oscar Piastri zien rijden."

"Dat schijnt al getekend te zijn in Monaco", vervolgt Coronel, die tijdens het Grand Prix-weekend van Monaco aanwezig was in Monte Carlo. "Ik weet niet wanneer ze ermee naar buiten gaan komen. Dat is een heftig gerucht."

"Het heeft alles te maken met als je iemand wil rijpen in de Formule 1, zoals Piastri, dan heeft Alpine een behoorlijk budget uitgetrokken hiervoor. Een budget om hem te parkeren en hem te doen wennen aan de Formule 1."

Williams als leerschool voor Piastri

Het is niet de eerste keer dat het team van Williams als leerschool fungeerde in de Formule 1, zo vertelt Dimmers. "Bij Russell zie je ook gewoon dat het heeft gewerkt. Ik bedoel... hij heeft daar drie jaar gezeten en bij Mercedes is hij gewoon echt heel erg sterk."

George Russell kwam als Formule 2-kampioen en Mercedes junior terecht bij het team van Williams in 2019, waarna hij in 2022 'promoveerde' naar Mercedes. Williams was toentertijd niet competitief, maar Russell kon alsnog goede resultaten boeken voor de Britse renstal, waardoor hij zichzelf goed op de kaart zette.

Gaat Alonso zijn twintigste F1-seizoen verrijden?

Fernando Alonso gaat in Bakoe het record verbreken van langste carrière in de Formule 1 ooit. Het record is op dit moment in handen van Michael Schumacher met 21 jaar en 3 maanden. Ook kan de Spanjaard dit seizoen in Singapore nog een record verbreken van meeste racestarts in de Formule 1.

Als de Alpine-coureur volgend jaar ook nog rijdt in de koningsklasse van de autosport, dan is hij de enige coureur die twintig seizoenen heeft geracet in de Formule 1.

Dimmers vraagt zich af of de 40-jarige coureur volgend jaar zal blijven, maar Coronel denkt van wel. "Anders parkeer je niet een coureur als Piastri. Die zet je niet voor niks apart neer bij een Williams. Dat betekent dat je het hoofdteam nagenoeg hetzelfde zou willen houden."

Ook interessant:

Verstappen moet wederom boven zijn Red Bull uitstijgen

In de nieuwste RN365 F1-podcast blikken we uitgebreid vooruit op de GP van Azerbeidzjan, maar staan Tom Coronel en co. ook stil bij alle andere gebeurtenissen in F1. Wat te denken van de contractverlenging van Sergio Perez? Beluister de nieuwe podcast hieronder.

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17