Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Tom Coronel

Coronel onder de indruk: "Een zeer zware Dakar-dag"

Tim en Tom Coronel kenden wederom geen probleemloze dag in de Dakar Rally. Het geluk van het duo lijkt voorlopig op, want na een zeer succesvolle eerste Dakar-week steken er nu problemen de kop op.

De gebroeders Coronel stonden al vroeg in de elfde etappe stil door technische problemen. Een koelingsprobleem zorgde ervoor dat de watertemperatuur van 'The Beast' te hoog opliep. Tom Coronel blikt in gesprek met RacingNews365 terug op een zeer zware Dakar-dag.

"We hadden vandaag wat technische problemen. De watertemperatuur schoot omhoog en tijdens de proef kwamen we er achter dat de grote ventilatoren op de achterkant van onze auto niet werkten. De behuizing die er omheen zat was verbogen, waardoor de ventilator vast kwam te zitten. Toen hebben we de kleinere ventilator, die onder bij de olie zit, aangesloten en het aluminium terug kunnen buigen. Dit heeft ons een klein uurtje gekost, helaas."

Daar waar de eerste Dakar-week regelmatig in het teken stond van een prachtig landschap, maar soms ook wat saaie etappes, was daar tijdens de etappe van Shubaytah naar Haradh geen sprake van.

"Het was vandaag wel een echte Dakar-dag. Holy shit! Het parcours was echt heftig en zwaar, mede doordat we door het probleem met onze ventilator ver achterin de proef reden. Hierdoor was het parcours veel muller geworden en zijn we een keer vast komen te zitten", aldus Tom Coronel. "Een hele mooie, zware, heftige Dakar-dag."

Vrijdag staat de laatste etappe van de Dakar Rally 2020 op het programma. De coureurs leggen een parcours van Haradh naar Qiddiya af, over 176 kilometers. De gebroeders Coronel bezetten de 28ste positie in het algemeen klassement.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
x
Breaking F1-baas bijt van zich af na hevige kritiek op vertrek Belgische GP