Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel over actie Verstappen: "Hamilton had de bocht ook nooit gehaald"

Tom Coronel vindt dat de incidenten tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen op Silverstone en in Brazilië niet met elkaar kunnen worden vergeleken. Verstappen verdedigde hardhandig tegen een inhaalactie van zijn titelrivaal, al was dit voor de FIA volgens de regels.

Tijdens de GP van Brazilië verdedigde Max Verstappen hard tegen de aanstormende bolide met Lewis Hamilton aan boord. Beide coureurs kwamen naast de baan, waarna Mercedes pleitte voor een tijdstraf. De Red Bull-coureur zou Hamilton van de baan af geforceerd hebben. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bespreken Tom Coronel en Ruud Dimmers het incident, wat door sommigen vergeleken werd met de crash van Verstappen in Silverstone. Coronel vindt in ieder geval dat de twee incidenten compleet verschillend zijn. "Dat in Silverstone was een klapper, een hele andere situatie",zo trapt de Nederlandse coureur af. "Daarnaast is het iets anders als je met zijn tweeën naast de baan belandt, dan wanneer één van de twee naast het circuit terecht komt. Dat is het risico wat Lewis nu gewoon nam." "In dat geval lag Max al voor en uiteindelijk is degene die inhaalt de persoon die het risico neemt. Max zat er echter al voor, dan is het anders." Dimmers betwijfelt of Verstappen wel helemaal voor Hamilton zat. "Ik ben het niet helemaal met je eens dat Max helemaal voor lag, Tom. Maar hij ging wel weer tot het uiterste."

Verstappen had tijdens sprintrace al eenzelfde incident

Volgens Dimmers was er tijdens de sprintrace al een soortgelijke actie te zien bij Verstappen en Carlos Sainz. "In de sprintrace zag je bij Sainz en Verstappen min of meer hetzelfde, toen zat Max aan de buitenkant en dacht Sainz: 'Die bocht is van mij!' Dan ga je er met zijn tweeën af, maar ik zeg niet dat Max er gelijk helemaal voor zat." "Ik denk dat je elkaar het leven zo zuur mogelijk moet maken als het maar kan. Dat hoort er gewoon bij, je strijdt niet om twee peperkoeken en drie consumptiebonnetjes, je strijdt hier om een kampioenschap. Uiteindelijk remmen ze allebei te laat." Daar kan Coronel zich wel in vinden. "Lewis had de bocht nooit gered. Als hij juist had doorgeremd, dan had hij hem kunnen kruisen en was hij binnendoor gegaan." Het incident had een hele andere uitkomst kunnen hebben doordat de twee coureurs allebei erg veel risico namen, zo vindt Coronel. "Hier zie ik verder geen straf in, let them race . Als er echter een grindbak had gestaan, dan waren ze er allebei afgevlogen." Beluister de gehele podcast hieronder.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024