Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

Coronel: "Red Bull moet Gasly terugzetten naar Toro Rosso"

Aan de lijdensweg van Pierre Gasly bij Red Bull moet een einde komen, althans dat vindt Tom Coronel. De autocoureur ziet maar een optie: Gasly eruit en de 'torpedo' erin.

Kvyat Gasly
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly wist in zijn eerste elf races voor Red Bull geen moment te imponeren. Heel even leek het erop dat de Fransman de weg omhoog had gevonden na zijn redelijke weekend op Silverstone, maar in Duitsland verzoop hij letterlijk in de regen.

Autocoureur Tom Coronel ziet dat de Franse teamgenoot van Max Verstappen gebukt gaat onder de druk die er op zijn schouders rust. "Hij staat gigantisch onder druk omdat hij minder presteert dan Verstappen. Dat is niet alleen druk die hij zichzelf oplegt, maar ook de druk vanuit de buitenwereld. Pierre zit in een neergaande spiraal en het is duidelijk dat hij nog niet klaar is voor een topteam, daarvoor mist hij de ervaring", laat Coronel aan RacingNews365 weten.

"Als je kijkt naar de Max van vijf jaar geleden en de Max van nu, dan zie je ook een compleet andere coureur. Max maakte in zijn eerste seizoen ook wel foutjes, alleen hij wist zich continu te verbeteren. Gasly is nog ervaring aan het opbouwen en hij is te gretig. Dat zag je ook in Duitsland, waar hij zijn fouten zo snel wilde herstellen dat hij er alleen maar meer maakte. Dat is de combinatie van gebrek aan ervaring, druk en onzekerheid."

Coronel is duidelijk in zijn oordeel over wat er moet gebeuren: "Gasly eruit en de torpedo erin. Kvyat is het beste wat Red Bull beschikbaar heeft. Alle andere topcoureurs liggen al elders vast. Kvyat heeft de ervaring, heeft geleerd van zijn fouten en beschikt momenteel over een flinke dosis vertrouwen."

"Gasly moet nog bouwen aan zichzelf als coureur en om die reden moeten ze hem beschermen en omwisselen met Daniil Kvyat. Zo kan hij bij Toro Rosso zonder druk verder rijpen, zijn strepen verdienen en groeien als mens en coureur. Je moet niet te snel willen groeien, dat is nu zijn valkuil. Hij rijdt naast Verstappen en dat is voor iedere rijder al een bijna onmogelijk opgave."

De harden woorden van Helmut Marko, die met regelmaat fors uithaalt in de media naar de Franse coureur, werken volgen Coronel averechts. Zo liet Marko na afloop van de Duitse F1-race weten dat Gasly niet in kan halen. "Marko is niet niet altijd eerlijk, want hij vergelijkt Pierre met Max en dat is niet fair. Op alle vlakken niet. Hij heeft veel minder ervaring, maar heeft ook gewoon minder talent dan Max. Een coureur als Verstappen is van een ongekend niveau."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"