Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel: "Red Bull zou zonder Verstappen het derde team zijn"

Red Bull strijdt dit jaar voor het kampioenschap in de Formule 1. De laatste keer dat de Oostenrijkse renstal meedeed voor de titel was in 2013. In de podcast van RacingNews365 wordt geopperd dat Red Bull zonder Max Verstappen er heel anders voor zou staan dit jaar.

Verstappen Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

De Grand Prix van Turkije wordt uitvoerig nabesproken in de nieuwste podcast van RacingNews365. Er is ook ruimte voor luisteraars om vragen te stellen en één luisteraar komt met een heel interessante vraag. Is Red Bull eigenlijk niet gewoon een middenveldteam, maar laat Max Verstappen het lijken als een topteam? "Het derde team. Ik vind dat ze gemiddeld niet beter zijn dan Ferrari en McLaren", antwoordt Tom Coronel op de vraag van de luisteraar.

In de podcast bespreken de heren hoe het seizoen er zonder Verstappen uit zou zien na 16 races. "Dan was Lewis Hamilton kampioen. En dan stond Valtteri Bottas twee en ik denk Lando Norris derde in het WK', zegt F1-expert Ruud Dimmers. Hij krijgt bijval van Coronel. "Max maakt hier wel heel duidelijk het verschil. Je ziet de felheid, de slimheid en de ervaring", aldus de WTCR-coureur.

Volgens de heren heeft het ook te maken met het ontwerp van de auto. De Red Bull is soms wat instabiel. "De enige die daarmee overweg kan is Max", vindt Dimmers. Hij denkt dat Red Bull zonder Max Verstappen misschien een andere filosofie zou hebben gekozen, maar hij verwacht niet dat ze dat dit seizoen iets zou hebben opgeleverd. "Als Max er niet zou zijn geweest zou die auto misschien wat anders afgesteld zijn. Of zouden ze misschien een andere strategie kiezen. Maar één ding is zeker: dan was Mercedes nu al kampioen en dan stond Lewis Hamilton ergens in London of Amerika bij een modeshow", verwacht de F1-expert.

Gelukkig rijdt Verstappen wel in de Formule 1 en is de strijd om het kampioenschap ongekend spannend. De Red Bull-coureur staat na zestien races maar zes punten voor op Hamilton. Coronel vindt deze strijd goed voor de Formule 1 en hij denkt ook dat de Mercedes-coureur geniet van het gevecht met de Nederlander. "Hij vindt de strijd gaaf. Want dat is natuurlijk echt gaaf, als je echt kan duelleren. Dit probeer ik altijd uit te leggen aan mensen. Je kan beter tweede worden met een heel vet gevecht, dan dat je de race wint met 20 seconden voorsprong. Want dat is gewoon saai, daar is niks aan. Dat is niet leuk voor een coureur, echt niet", aldus de WTCR-coureur.

De volledige podcast van RacingNews365 is hieronder te beluisteren.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"