Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Ricciardo vluchtte voor Verstappen en is geen sportman meer"

Tom Coronel heeft geen goed woord over voor de overstap van Daniel Ricciardo naar Renault. De WTCR-coureur meent dat de Australiër wegvlucht voor Max Verstappen en alleen aan het geld denkt.

WTCR-coureur Tom Coronel neemt geen blad voor zijn mond als het over Daniel Ricciardo en diens overstap naar Renault gaat: "Hij gaat zeker niet verrassen. Daniel is naar Renault gegaan voor het geld en weggevlucht voor Max Verstappen", laat hij in een exclusief gesprek met RacingNews365 weten.

"Hij koos eieren voor zijn geld toen hij zag dat hij de mindere van Verstappen was. Daniel is net niet goed genoeg om wereldkampioen te worden. Die kans zal hij ook nooit meer krijgen in de Formule 1, als je zag hoe hij door Verstappen zoek werd gereden vorig seizoen. Max was continu voorin te vinden, stond op het podium en won races. Ricciardo stond niet eenmaal op het podium in de laatste veertien races!" Ondanks dat er een contract voor Ricciardo klaar lag bij Red Bull, koos hij voor Renault. Coronel voorspelt dat hij daarmee zijn eigen ruiten heeft ingegooid. "Hij vluchtte weg naar Renault en koos hij voor de poen, niet voor de beste auto. Dat is het einde van zijn carrière bij een topteam en hij kan zijn titeldroom wel gedag zeggen." Coronel is erg duidelijk in zijn mening over de overstap: "Bij Red Bull had Daniel een veel betere auto dan Renault hem kan bieden, maar toch kiest hij voor de overstap. Daniel koos voor de beste bankrekening, voor de poen dus. De dag dat je kiest voor geld in plaats van voor de prestatie, dan ben je geen sportman meer."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"