Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Coronel uiterst kritisch: "Hou toch op met die credits voor Perez"

Waar Max Verstappen steevast kan rekenen op lof, presteert Red Bull-teamgenoot Sergio Perez zeer wisselvallig. Na afloop van de Grand Prix van Groot-Brittannië was de kritiek weer niet mals. Van hemzelf niet, maar ook van de heren Tom Coronel en Ruud Dimmers niet.

Perez Verstappen England
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Hou op met die credits". Aan het woord is Tom Coronel als in de nieuwste podcast van RacingNews365: "Verdient Sergio Perez geen credits door nog een WK-puntje van Lewis Hamilton af te snoepen?"

Coronel was duidelijk geen fan van de Mexicaan na diens optreden in de Grand Prix van Groot-Brittannië: "Sjongejonge! Hij was zes tienden van een seconde te langzaam in de kwalificatie."

Gesprekspartner Ruud Dimmers is het eens met Coronel dat Perez van nul betekenis was voor Red Bull op Silverstone: "Die fout in de sprintrace was gewoon heel pijnlijk (hij spinde en moest achteraan aansluiten, red.). Maar in de race kwam hij met al zijn aanpassingen aan de auto gewoon he-le-maal niet naar voren. Het was wederom een slecht weekend van Perez. Echt slecht."

Perez deed zodoende niet wat Red Bull redelijkerwijs van hem mag verwachten en waarvoor hij ook is aangenomen: "Als hij er bij had gezeten, had hij net als op Imola punten af kunnen pakken van Lewis Hamilton", vervolgt Dimmers.

"Nu reed hij in een soort niemandsland en pakte hij geen punten af van Hamilton (op dat ene puntje na, red.). "Maar als hij in de sprintkwalificatie geen fout had gemaakt, dan zou hij gewoon als vierde of vijfde in de rondte hebben gereden, rond de posities van Valtteri Bottas en Charles Leclerc. Dan zou ook hij na die eerste pitstops vóór Hamilton hebben gereden en had hij iets kunnen betekenen."

"Red Bull heeft niet alleen met Max Verstappen veel punten verloren, maar heeft gewoon nul punten gehaald, nul! De hele voorsprong in het WK is bij de constructeurs geslonken tot vier puntjes."

Tom Coronel vat het allemaal hoofdschuddend samen: "Ai ai ai. Het gaat ook allemaal om teveel geld. De belangen zijn veel te groot en dat zie je."

Ook interessant:

Max Verstappen gaat zich niet tot dat niveau verlagen

De hardste crash uit de carrière van Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton als aanstichter maximaal profiteerde op op Silverstone met de zege aan de haal te gaan. Terwijl Verstappen nog in het ziekenhuis verbleef, vierde hij uitbundig zijn zege.

Meer dan genoeg stof tot napraten, want wie zat er nu fout? Wat de straf van Hamilton te laag? Gaat Verstappen nu revanche nemen?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken dit alles in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Britannië 2021 RN365 Nieuwsdossier

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verstappen flirt met IMSA "Paar keer over gesproken"