Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2020

Coronel verrast: “Dit heb ik van mijn leven nog nooit meegemaakt”

De Dakar Rally verloopt voor Tim en Tom Coronel tot op heden zonder problemen. Het duo genoot van een hele bijzondere ervaring tijdens de derde etappe, zo vertelt Tom Coronel aan RacingNews365.

Voorlopig geen verhalen over in de woestijn kamperende Coronels, maar prima resultaten voor Tim en Tom Coronel en hun Beast 3.0. In de derde etappe wist het duo net buiten de top 20 over de meet te komen, waardoor ze opklommen naar de 23ste positie in het klassement.

RacingNews365 sprak direct na afloop van de stage met Tom Coronel: " De snelheid kan nog wel wat omhoog, Tim begon aan het einde van de etappe te versnellen en we hebben echt nog wat over. Er zaten wat snelle rijders achter ons die continu aan het ‘sentinellen’ (waarschuwingssysteem om aan te geven dat je wil passeren, red.) waren, maar hardlopers zijn doodlopers en dat klopt ook. We kwamen er twee tegen met lekke banden en een met zijn complete achteras er onderuit. Het is pas dag drie en we zijn heel voorzichtig de pace aan het opvoeren en dat werkt heel goed."

Over de etappe rondom Neom was Tom zeer te spreken. De route leverde prachtige beelden op en een unieke ervaring voor de coureurs. "Het was een hele gave etappe, met vette rocks en hoge duinen midden in het gebergte. Dat zag er echt zeer bijzonder uit. Deze etappe zat qua looks echt in de top vijf van mooiste stages ooit. We reden door prachtige gebieden heen en zoiets had ik nog nooit gezien. Een beetje zoals je op tv in die natuurdocumentaires ziet, dat zagen wij nu in het echt.”

De komende dagen willen de Coronels steeds iets meer gaan versnellen, waarbij Tom nog wel een plaagstootje voor broer Tim in huis heeft: "Het navigeren ging erg goed en de auto presteerde probleemloos. We hebben niet eens een lekke band gehad. Voor mij het teken dat het harder kan, dus de pace moet even wat omhoog bij die broer van mij”, aldus een lachende Tom Coronel.

RN365 Nieuwsdossier Interviews

RacingNews365 voorziet de racefans dagelijks van exclusieve interviews met F1-coureurs en prominenten uit de auto- en motorsport.

0 reacties