Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel rekent op clash tussen Verstappen en Leclerc: "Dan mag je niet meer lief zijn"

De strijd tussen WK-leider Charles Leclerc en regerend wereldkampioen Max Verstappen verloopt tot nu toe met veel wederzijds respect, maar het zal volgens Tom Coronel niet lang duren voordat het kookpunt wordt bereikt.

Max Verstappen en Charles Leclerc hebben dit seizoen na de eerste vier Grands Prix allebei twee overwinningen behaald. Het lijkt er steeds meer op dat de twee coureurs verwikkeld raken in een heuse titelstrijd. Blijven de twee net zo respectvol naar elkaar als het er écht om zal spannen? Tom Coronel weet 'honderdduizend procent' zeker van niet. In de nieuwste podcast van RacingNews365 bespreekt de Nederlandse coureur tezamen met F1-expert Ruud Dimmers de relatie tussen Verstappen en Leclerc. Volgens de twee heren kán het niet lang goed gaan. "Natuurlijk niet. Op het moment dat je aan het knokken bent is het in het begin nog allemaal oké, maar dan zie je dat ieder punt hard nodig is", weet Dimmers. "Stel dat je met drie races te gaan binnen tien punten van elkaar staat en je hebt allebei kans op de wereldtitel, dan ga je elkaar echt geen cadeautjes geven. Dan laat je hem gewoon het asfalt opvreten, het liefst de grindbak! Kijk naar Max en Lewis Hamilton, die gunden elkaar ook helemaal niets. Lewis had een snellere auto en kon wat meer managen, maar Max moest de beuk erin gooien. Dat heeft hem wel de titel gebracht." Ook Coronel legt uit dat het niet de vraag is of, maar wanneer de rivaliteit tussen Verstappen en Leclerc een nieuw niveau bereikt. "Absoluut, honderdduizend procent zeker weten", antwoordt hij op de stelling dat het niet vriendelijk zal gaan verlopen. "In het begin is het nog wel een beetje leuk, maar uiteindelijk worden de messen geslepen. Als het einde nadert, dan wordt het steeds erger. Dan mag je ook niet meer lief zijn tegen elkaar, dan moet je een mean motherf***er zijn!"

'Verstappen gunt zichzelf altijd het meest'

Er is weliswaar veel respect tussen Verstappen en Leclerc, maar dit moet volgens Dimmers niet verward worden met het gunnen van punten. Beide coureurs zullen, zoals het bij elke rijder hoort, alles op alles zetten om maximaal te scoren voor zichzelf. "Ik denk dat Max geen enkele race lief is voor zijn concurrent", beargumenteert de F1-expert. "Hij rijdt nu met heel veel respect tegen Leclerc, alleen is er een verschil tussen 'met respect rijden' en 'iemand iets gunnen'. Max zal zichzelf altijd het meeste gunnen. Als je dat niet doet, dan moet je ook stoppen met de sport. Dit geldt ook voor Leclerc. Als hij tweede ligt en een kans ziet om te winnen, dan moet hij altijd voor dat gat gaan. En soms is dat gat er dan net wel of net niet."

Wie is er in het voordeel in Miami: Ferrari of Red Bull?

Tijdens de eerste races van het seizoen was Ferrari nog het te kloppen team, maar na een ijzersterk optreden van Red Bull in Imola is het lastig te zeggen wie nou echt de overhand heeft. De renstal van Verstappen en Sergio Perez nam een paar gewichtsbesparende upgrades mee naar Italië, welke haar vruchten hebben afgeworpen. Ligt het voordeel nu bij Red Bull? "Ik denk het wel", vindt Coronel. "Weet je, het is heel close geweest in Imola, maar ik zag toch wel dat Verstappen sterker was gedurende de race. Dan heb ik het echt over race pace. Ik zou niet weten waarom hij dat nu niet in Miami zou hebben." Dimmers vult aan: "Die race pace was verbluffend goed. Perez was ook sneller dan Leclerc, totdat hij ging jagen op de zachte banden. Perez was uiteindelijk weer drie tienden per seconde sneller en Max controleerde gewoon heel makkelijk. Het lijkt er op dat de Red Bull-upgrade zijn werk deed. Het is nog wel de vraag wat Miami precies brengt..." Beluister de gehele podcast van RacingNews365 hieronder!

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"