Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel: "Verstappen gaat Gasly hoofdpijn bezorgen"

Volgens seizoen wordt Pierre Gasly de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. De talentvolle Fransman gaat volgens Tom Coronel geen makkelijke tijd tegemoet bij Red Bull.

Max Verstappen presteerde de afgelopen tien races feilloos en reed teamgenoot Daniel Ricciardo compleet naar huis. Sinds de GP van Monaco kwalificeerde de Nederlander zichzelf tien keer op rij voor zijn teamgenoot en ook tijdens de races kwam Ricciardo niet in het stuk voor.

Volgend jaar mag Pierre Gasly het proberen bij Red Bull, maar Coronel verwacht dat Verstappen hem zoek rijdt. "Pierre gaat volgend jaar hoofdpijn krijgen van Verstappen", vertelt de WTCR-coureur aan Racingnews365. "Gasly moet zorgen dat hij zoveel mogelijk leert van Max en dat hij probeert aan te haken. Daarbij moet hij de rust bewaren om zichzelf niet voorbij te lopen en teveel te pushen. Dat is moeilijk want niemand wil een teamgenoot die sneller is."

Ricciardo stapt over naar Renault en dat is niet zonder reden. "Daniel gaat weg bij Red Bull, die zag er geen toekomst meer omdat Verstappen gewoon sneller was. Voor coureurs is het dodelijk als je teamgenoot echt sneller is, dat haalt al het vertrouwen weg bij je." "Bij Mercedes zag je dat Hamilton en Bottas botsten, waarbij Lewis zoveel druk uitoefende dat Rosberg zelfs zijn helm aan de wilgen hing. Bij Ferrari is het ook duidelijk: Vettel wil geen concurrentie en was blij met Kimi omdat die geen bedreiging is."

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"