© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Verstappen gaat Gasly hoofdpijn bezorgen"

22 sep. 2018 09:15 Ruud Dimmers 5 reacties
Volgens seizoen wordt Pierre Gasly de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. De talentvolle Fransman gaat volgens Tom Coronel geen makkelijke tijd tegemoet bij Red Bull.

Max Verstappen presteerde de afgelopen tien races feilloos en reed teamgenoot Daniel Ricciardo compleet naar huis. Sinds de GP van Monaco kwalificeerde de Nederlander zichzelf tien keer op rij voor zijn teamgenoot en ook tijdens de races kwam Ricciardo niet in het stuk voor.

Volgend jaar mag Pierre Gasly het proberen bij Red Bull, maar Coronel verwacht dat Verstappen hem zoek rijdt. "Pierre gaat volgend jaar hoofdpijn krijgen van Verstappen", vertelt de WTCR-coureur aan Racingnews365. "Gasly moet zorgen dat hij zoveel mogelijk leert van Max en dat hij probeert aan te haken. Daarbij moet hij de rust bewaren om zichzelf niet voorbij te lopen en teveel te pushen. Dat is moeilijk want niemand wil een teamgenoot die sneller is."

© Racingnews365

Ricciardo stapt over naar Renault en dat is niet zonder reden. "Daniel gaat weg bij Red Bull, die zag er geen toekomst meer omdat Verstappen gewoon sneller was. Voor coureurs is het dodelijk als je teamgenoot echt sneller is, dat haalt al het vertrouwen weg bij je."

"Bij Mercedes zag je dat Hamilton en Bottas botsten, waarbij Lewis zoveel druk uitoefende dat Rosberg zelfs zijn helm aan de wilgen hing. Bij Ferrari is het ook duidelijk: Vettel wil geen concurrentie en was blij met Kimi omdat die geen bedreiging is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen