Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Mexico 2019

Coronel: "Verstappen kan podiumfinish uit Red Bull persen in Mexico"

Juist tijdens de Grand Prix van Mexico moet Max Verstappen weer een gooi kunnen doen naar het podium. Volgens Tim Coronel kan de Limburger meer uit zijn Red Bull-bolide halen dan andere Formule 1-coureurs.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Hoewel Max Verstappen vooral Ferrari als serieuze concurrentie beschouwt voor de Grand Prix van Mexico, verwacht de Nederlander wel een sterke race te kunnen rijden - in navolging van zijn zeges aldaar de afgelopen twee jaar.

"Het valt me op dat Red Bull normaal na de zomerstop altijd full pull z'n werk heeft gedaan, maar dat valt de laatste paar races een beetje tegen. Niet Max, maar de snelheid van de auto's", zo analyseert Tim Coronel in de Formule 1-podcast van RacingNews365. "Óf ze proberen de underdog te spelen, óf ze hebben hun geld ingezet op de auto voor volgend jaar."

Volgens de autocoureur en meervoudig klassewinnaar van de Dakar Rally speelt de ligging van Mexico-Stad, tweeduizend meter boven zeeniveau, weer een grote rol dit weekend: "De motorverschillen zijn door de ijle lucht minimaal. En ook als je veel downforce hebt, verlies je door de ijle lucht niet zoveel. In principe had Red Bull dat vorig jaar, al hebben ze het bij Mercedes nu ook wel goed voor elkaar qua chassis."

Volgens de tweelingbroer van WTCR-coureur Tom Coronel moet Verstappen vooral op basis van zijn eigen kwaliteiten het verschil kunnen maken: "Eerlijk is eerlijk, we noemen dit niet voor niets 'Maxico', want hij heeft daar natuurlijk wel magistrale dingen laten zien. En die zitten in het mannetje! Dus ik denk hij meer uit de auto kan persen dan menigeen denkt, ook hier weer. En dat hij zo toch weer echt op een podiumfinish uit kan komen."

Rijdt Max Verstappen naar zijn derde opeenvolgende zege in Mexico? Dit en meer hoor je in deze aflevering van de Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tim Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Mexico 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van Mexico en alle verrichtingen van Max Verstappen.

1 reactie

    Breaking Verstappen blij na geslaagde eerste testdag