© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Coronel: "Verstappen pakte heel slim en bewust zijn straf"

09 okt. 2018 18:00 Ruud Dimmers 3 reacties
Max Verstappen knokte in Japan met de beide Ferrari's, dit tot groot genoegen van autocoureur Tom Coronel. De incidenten met Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen haalden overal de headlines.

In gesprek met Racingnews365 blikte WTCR-coureur Tom Coronel terug op de Grand Prix van Japan. Al in de eerste ronde was iedereen klaarwakker toen Max Verstappen de chicane miste en vervolgens de Ferrari van Kimi Raikkonen raakte. Een slimme actie, waarbij de straf volgens Coronel terecht was.

"Ik vond de straf voor hem zelfs aan de lage kant, want de impact op de race van Raikkonen was groot. Natuurlijk doet Max dit bewust: hij mist de chicane en blokt naderhand zijn directe concurrent. Daar had hij echt over nagedacht, want als Kimi hem gepasseerd was dan was het erg lastig geweest om hem nog in te halen tijdens de race. Op deze manier pakt hij slim zijn verlies, blijft Kimi er achter en rijdt hij bij hem weg."

Wil een coureur Verstappen voorbij komen, dan moet deze van goeden huize komen, aldus Coronel. "Het is ook weer een heel duidelijk signaal naar de andere coureurs: Verstappen kom je niet zo maar voorbij. Max is maar met één ding bezig en dat is wereldkampioen worden. Met deze acties laat hij heel duidelijk zien dat er met hem niet te spotten valt. Je moet van hele goeden huize komen wil je hem inhalen."

Sebastian Vettel waagde een poging bij het ingaan van Spoon. Een snelle linkerbocht, waarin het nagenoeg onmogelijk is om in te halen. "Vettel had hier niet goed over nagedacht. Ik heb veel op Suzuka gereden en ken het circuit op mijn duimpje. In Spoon kan je niet inhalen! Dat kan alleen als je tegen tegenstander veel langzamer is of zijn banden aan gort heeft gereden. Wat Vettel wilde dat kon gewoon niet."

"Het meest typerende is nog wel dat hij zelf spint en daarmee het grootste slachtoffer van zijn eigen actie is", iets dat Vettel ook in Monza overkwam in gevecht met Lewis Hamilton.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Coronel heeft wel een verklaring voor de wanhoopsactie van de Ferrari-coureur: "Het is een paniekreactie. De afgelopen races heeft hij erg veel moeten incasseren, maar in plaats van zijn verlies te nemen wil hij dat nu goed maken met dit soort acties. Hij probeert schade in te halen die niet meer in te halen is. Die titel was al lang en breed buiten beeld en met deze acties helpt hij zichzelf niet."

"Dit past wel perfect in het plaatje van Ferrari dit jaar: het is allemaal net-niet. Ze hebben een tijd lang de beste auto gehad, maar hebben het toen zelf weggeven. Natuurlijk is Hamilton een klasbak, maar als je deze fouten maakt zal je hem nooit verslaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen