Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Coronel: "Verstappen verplicht buiten de top tien laten starten"

Max Verstappen was gisteren de grote smaakmaker tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Red Bull-coureur knokte zichzelf vanaf de achttiende positie naar een prachtige tweede plek. WTCR-coureur Tom Coronel zat op het puntje van zijn stoel.

Net als de rest van de wereld genoot Honda-coureur Tom Coronel van het optreden van onze landgenoot. Na enkele relatief saaie races gebeurde er in Amerika van alles, mede dankzij de sensationele inhaalrace van Verstappen. In gesprek met Racingnews365 blikt de coureur terug op de Amerikaanse Grand Prix.

Tom Coronel is zo enthousiast over de actie van de Nederlander, dat hij gekscherend een voorstel heeft voor de toekomst: "Max Verstappen moet je gewoon verplichten om buiten de top tien te starten, dan krijg je vuurwerk!"

"Het is de honger die je bij Max ziet, de manier waarop hij naar voren rijdt is zo indrukwekkend. Hij hanteert daarbij een andere stijl dan de andere coureurs en volgt ook een andere tactiek. Niemand wist die supersoft banden zo lang goed te houden. Dat is typisch Max: hij doet alles anders dan de rest", steekt Coronel de loftrompet over Verstappen.

"Dit was weer een van de indrukwekkende races van Verstappen. Je mag hem nooit uitvlakken en het lijkt er wel op alsof hij alleen maar gretiger en beter wordt als die van achteren moet starten."

In de slotfase van de Amerikaanse Grand Prix ontstond er een fraai gevecht voor de leiding. Raikkonen, Verstappen en Hamilton reden binnen twee seconden van elkaar, waarbij Hamilton nog een aanval waagde op Verstappen.

Artikel gaat verder onder foto.

Tom Coronel

- Max wordt alleen maar gretiger en beter als die van achteren moet starten

"Hamilton probeerde het bij Verstappen, want hij moest hem voorbij om die titel te pakken. Maar Lewis weet ook dat Max geen cadeautjes geeft. Je kan het gat naar Max dichtrijden, maar dan begint het pas. Hij past alle verdedigingstechnieken toe die hij in de karting geleerd had. Verstappen kom je gewoon bijna niet voorbij."

"Daarbij zie je dat Hamilton dat gevecht op een andere manier aanvliegt dan Vettel, die laat zich steeds in de val lopen. Lewis denkt meer na en zet dan pas zijn actie in, maar je zag gisteren dat ook hij eieren voor zijn geld moest kiezen. Hij ging immers ook gewoon wijd", concludeert Coronel.

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche