Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Coronel verwacht geen Verstappen-dominantie in GP Spanje

De Grand Prix van Spanje wordt gezien als een belangrijke graadmeter van het seizoen. Daarnaast is de race in Barcelona de opener van de eerste triple header van het jaar. Ook Tom Coronel weet dat er veel conclusies getrokken kunnen worden na dit weekend, maar vraagt zich af welke positie Red Bull in beslag zal nemen in die allesbepalende strijd.

Verstappen race Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing was de afgelopen twee jaar oppermachtig in de Formule 1. Dit jaar heeft de Oostenrijkse renstal echter al drie keer de overwinning aan een ander team moeten laten. Daarnaast lijkt de concurrentie iedere race wat dichterbij te komen.

Toch is het nog te vroeg om serieuze conclusies te trekken, want de GP van Spanje, dé graadmeter van het seizoen, staat nog voor de deur. Daarna worden ook de races in Oostenrijk en Groot-Brittannië verreden. Dat zijn net als Barcelona traditionele circuits. De vraag is echter of Red Bull er in Spanje weer met een ruime overwinning vandoor zal gaan of dat de concurrentie het gat in zijn geheel heeft kunnen dichten. 

Tom Coronel benadrukt in gesprek met RacingNews365 dat hij hoopt dat Red Bull weer aan het langste eind zal trekken, al is de Oostenrijkse renstal niet meer zo dominant. "Ik hoop natuurlijk dat ze iedereen een tik op de neus gaan geven, maar we mogen niet vergeten dat ze niet meer zo oppermachtig zijn als ze de afgelopen jaren zijn geweest."

Windtunnel

"Dat soort grote verschillen, die we vorig jaar nog wel zagen in Spanje, gaan we echt niet meer zien. Ik zie vooral dat McLaren heel dichtbij is gekomen en dat Mercedes inmiddels ook één specifieke richting heeft gekozen waardoor ze nu weer kunnen groeien. Ferrari moet de sweet spot nog vinden, want het ene moment staan ze er wel, maar op het andere moment niet. Dat zijn we wel gewend van ze, want er zijn gewoon races waarin Charles Leclerc vooraan rijdt, maar dan ineens uitvalt door een ontplofte motor. Ze weten daar echt wel wat ze moeten doen."

Volgens Coronel spelen de reglementen een hele belangrijke rol in de ontwikkeling van de concurrentie, want de titelverdediger Red Bull krijgt automatisch minder tijd in de windtunnel. Coronel denkt dat de concurrentie daar nu ook de vruchten van plukt en er een specifieke uitdager van Verstappen opstaat. "Je weet niet wat de concurrentie doet natuurlijk, maar door het reglement zie je wel dat bepaalde teams, die meer tijd in de windtunnel krijgen, de auto beter kunnen ontwikkelen."

"Daardoor komen ze nu ineens dichterbij, wetende dat ze ook nog eens af kunnen kijken bij de concurrentie. Maar ik hoop wel dat de reglementen de competitie op deze manier ook wat mooier kunnen maken, want het lijkt er nu al wel op dat die toenemende competitiviteit eraan zit te komen. Want eerlijk gezegd is het niet normaal wat McLaren allemaal doet. Lando Norris klopt soms al eens op de deur bij Red Bull en Max Verstappen, maar als zij een keer een fout maken, pakt Norris ze ongetwijfeld. Oppermachtig is Red Bull inmiddels niet meer, maar ze zijn nog altijd het beste team van de grid." 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership