Coronel: "Vettel zweet peentjes door komst Leclerc"

12 sep. 2018 11:30 Ruud Dimmers 6 reacties
Ferrari bevestigde gisteren de komst van Leclerc en het vertrek van Raikkonen in 2019. Geweldig nieuws voor de racefans, maar minder nieuws voor Vettel, zo oordeelt Tom Coronel.

De komst van Leclerc naar Ferrari werd met gejuich ontvangen door Tom Coronel. De WTCR-coureur laat in gesprek met Racingnews365 weten zeer enthousiast te zijn over de koerswijziging van de Scuderia.

"Hé hé Ferrari verandert eindelijk haar strategie eens na een jaar of twintig door een keer met een jonge jongen aan de haal te gaan, in plaats van gevestigde namen of coureurs die hun carrière eindigen. Vaak is Ferrari vaak het laatste station voor veel coureurs in de Formule 1, maar nu zetten ze naast Vettel een jongen die hem onder druk kan zetten."

Alle F1-fans, met uitzondering van de Raikkonen-fans, zijn enthousiast over de gedurfde keuze voor het jonge talent. Coronel verwacht echter dat Vettel niet zo blij is met de komst van het jonge talent.

"Er is dus geen Raikkonen die tweede viool speelt en Vettel altijd voorbij laat. Dat is natuurlijk wel de manier waarop Ferrari vaak kampioen is geworden, met mannen als Irvine en Barrichello die in dienst reden van Michael Schumacher. Ze wijken nu echt compleet af van hun strategie door te kiezen voor een jonge talentvolle gozer die Vettel echt wel bang kan maken."

"Vettel kan alleen maar verliezen, want rijdt Leclerc er achter dan vinden we dat logisch, maar rijdt die ervoor dan roept iedereen dat die beter is dan Vettel die al tig keer wereldkampioen is geworden. Leclerc heeft niets te verliezen en Vettel zeker wel."

Ook voor Max Verstappen betekent de komst van de jonge Monegask bij Ferrari extra concurrentie. "Ik denk dat dit voor de oranjefans ook minder goed nieuws is want Leclerc is toch net wat wilder en meer gedreven dan Raikkonen. Dat vind ik zelf toch wel een bedreiging, maar Max blijft natuurlijk Max."

Coronel verwacht niet dat Leclerc bij Ferrari zo maar gehoor zal geven aan teamorders. Iets waar Raikkonen de afgelopen seizoenen weinig moeite mee had. "Dit is een jongen die Vettel er niet zo maar voorbij zal laten, want Charles moet aan zijn carrière en reputatie denken. Mocht Ferrari het hem vragen dan verwacht ik dat we over de boordradio een duidelijke ‘NO NO NO!’ horen. Ik ben hier blij mee en had als teambaas absoluut hetzelfde gedaan. Je zag dat Ferrari bleef hangen en er is verandering nodig om die volgende stap te kunnen zetten. Ik hoop dat dit nu ook zeker gaat gebeuren."

Raikkonen gaat op zijn beurt terug naar Sauber, daar waar de Fin in 2001 zijn F1-debuut maakte. Een zeer aanzienlijke stap terug, maar Coronel heeft sympathie voor de ervaren rot: "Kimi, sorry voor jou maar je bent begonnen bij Sauber en je sluit je carrière daar ook af. Zoals je zelf altijd zegt: ‘leave me alone, I know what i’m doing’".

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen