Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2024

Coronel voorspelt drama tussen Verstappen en Norris: "Als een labrador tegen een pitbull vecht..."

De strijd om de rijderstitel wordt steeds spannender, maar Tom Coronel verwacht dat de echte clash tussen Lando Norris en Max Verstappen nog moet komen. De autocoureur voorspelt in gesprek met RacingNews365 dan ook dat de gemoederen vast nog hoog op zullen lopen tussen de twee kemphanen.

Verstappen Norris
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Menig Formule 1-fan zal de voorsprong van Max Verstappen op Lando Norris inmiddels wel kunnen dromen: 52 punten, met nog zes races én drie sprintraces te gaan. Na een ruim drie weken durende 'herfststop' zal het geweld op de baan weer losbarsten in Austin, Texas, op het Circuit of the America, waar Norris weer een kans krijgt de voorsprong van zijn Nederlandse titelrivaal te verkleinen. 

Toch zal Verstappen zich niet zomaar laten verslaan, weet ook Tom Coronel. De Nederlander zet al langere tijd alles op alles om de kans op zijn vierde wereldtitel niet uit het oog te verliezen, maar ziet toch dat Norris een steeds grotere bedreiging begint te vormen. Coronel rekent dan ook op vuurwerk tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten, al zal het voor Norris en Verstappen toch in tranen eindigen. 

"Ik heb echt een onderbuikgevoel", begint hij in gesprek met RacingNews365. "Kijk, het ligt natuurlijk een beetje aan de werking van de Red Bull-upgrades, maar ik hoop dat Max en Lando met elkaar gaan vechten. Van Max weten we dat hij altijd fel is, hij zet altijd die koevoet tussen de deur. Het maakt hem niet uit, hij vrot hem er gewoon tussen. Maar Lando heeft toch wel een status gekregen. Hij is net niet fel genoeg en durft het allemaal net niet aan."

"Je moet er een beetje een beeld van krijgen, maar hij is net een labrador. Hij is lief, leuk en goed, dat is het probleem niet. Maar je vecht wel tegen een pitbull en dan moet je ook een gelijke stijl aanhouden. Maar dit gaat niet samen. Dat zagen we eerder tussen Hamilton en Verstappen, maar ook tussen Verstappen en Norris in Oostenrijk dit jaar. Ik zie en voel dat de tijd nu rijp is om ook op die manier, dus echt face to face, het gevecht aan te gaan. Dat wordt heel fel, maar daar kijk ik echt naar uit." 

Coronel denkt dat Austin, zo vlak na een pauze van een week of drie, het perfecte podium zal zijn voor zo'n clash. "Als ik de regisseur van deze film was geweest, was dit precies wat ik wilde zien. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen dat dat niet goed gaat, want er kan er maar één als eerste uit de bocht komen, zelfs als je er met twee tegelijk in gaat. Ik verwacht echt een clash. Soms weet je als coureur dat het moet gebeuren en dat het gaat gebeuren en dit wordt ook zo'n weekend. Ik voel het echt." 

De autocoureur ziet dan ook kansen voor de concurrentie, net zoals in Oostenrijk het geval was. "Twee vechten om een been en de derde gaat er uiteindelijk mee heen, dat is wat we uiteindelijk gaan zien. Ik zie een Piastri, Russell of Hamilton die cadeautjes zullen krijgen. Dan zie ik Max, die naar de pits gaat voor een nieuwe voorvleugel en uiteindelijk vierde of vijfde wordt. Maar dat maakt uiteindelijk niet uit, want hij pakt wel punten. Maar daarna krijgen we natuurlijk één grote explosie bij de pers, want dat is het altijd wel. Bij Verstappen weet je: there is never a dull moment. Maar dat maakt het juist zo gaaf."

Bekijk hieronder het volledige interview met Tom Coronel!

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Red Bull geeft gebruik veelbesproken trucje toe