Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel vreest voor Verstappen: "Hamilton heeft nu de betere auto"

Het wordt nog een razendspannende tweede seizoenshelft. Gemakkelijk zal het voor Max Verstappen in ieder geval niet worden, zeker nu Mercedes weer de beste auto heeft. Dat vreest tenminste Tom Coronel.

Verstappen Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen leek stevig in het zadel te zitten in aanloop naar de Britse Grand Prix. Na drie achtereenvolgende zeges in Frankrijk en Oostenrijk ging hij relatief riant aan de leiding in de strijd om de wereldtitel, maar bij het ingaan van de zomerstop was het twee races later plots weer heel anders.

In de meest recente RacingNews365-podcast wordt door Tom Coronel en Ruud Dimmers teruggeblikt op de laatste races en vooruitgeblikt op de tweede seizoenshelft. "Gaat Max Verstappen 'gewoon' kampioen worden?", zo luidt de vraag van host Joris Mosterdijk.

Coronel is daar allesbehalve zeker van, in tegenstelling tot enkele weken geleden. Hij ziet dat Mercedes plots weer de betere partij is. "Vier weken geleden had ik mijn huis ingezet op de wereldtitel van Verstappen, maar in Silverstone zag ik Mercedes opeens heel heftig terugkomen."

"Al die uitspraken van Toto Wolff dat Mercedes niet meer ontwikkelt geloofde ik al niet, want je wilt als Mercedes zijnde geen veldvulling zijn, dus blijf je doorontwikkelen. Dat is ook gebleken", zo slaakt de WTCR-coureur een diepe zucht.

Hij ziet bovendien Verstappen niet meteen terugslaan na de zomerstop. "De aankomende Grands Prix in Spa, Zandvoort en Monza, dat zijn twee Mercedes-circuits en Zandvoort is een Red Bull-baantje. Dan is het toch weer twee tegen een.

Toch is er een gedachte die nog enigszins soelaas biedt aan Coronel. "Ik zie dat Mercedes nu de betere auto heeft. Normaal gesproken komt Red Bull na de zomerstop serieus terug met een sterker wapen. Ze ontwikkelen sneller en beter, dus laat ik me maar vasthouden aan die gedachte", zo sluit hij af.

Zijn tegenspeler in de podcast vreest nog steeds dat het Mercedes zal zijn die de volgende wereldkampioen levert. "Aan het begin van het seizoen heb ik gezegd dat Lewis Hamilton wereldkampioen ging worden en daar blijf ik nog steeds een beetje bij. Een paar weken geleden riep ik nog dat Max in Hongarije wel zou willen, want alles liep zo goed..."

"Nu zie je toch weer die Mercedes-upgrade komen en de gewijzigde banden lijken minder goed bij Red Bull te passen", vervolgt Dimmers zijn relaas. "Het voordeel dat Red Bull had zijn ze nu een beetje kwijt. 'Gewoon kampioen' wordt het sowieso niet, maar ik denk wel dat het heel enerverend gaat worden."

Luister hieronder naar de gehele podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

Ook interessant:

Strijd Verstappen en Hamilton wordt in de laatste bocht van de laatste race beslist

De titelstrijd in 2021 wordt ongemeen spannend. Wordt het Max Verstappen of Lewis Hamilton? Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk doen hun voorspellingen in de laatste RN365-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt