Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel wijst 'schandalig' dieptepunt Perez aan: "Ik vond het helemaal niks"

Wat was het beste moment van Sergio Perez in het afgelopen Formule 1-seizoen? En het slechtste moment? We vroegen het aan ons podcastpanel.

Na afloop van het Formule 1-seizoen maken we de balans op bij de coureurs van 2022. Alle rijders hebben zo hun hoogte- en dieptepunten gehad, de een wat meer hoogtepunten dan de ander. Hoe heeft Sergio Perez het dit jaar gedaan bij Red Bull en wat was het beste moment van Max Verstappens teamgenoot? RacingNews365-host Joris Mosterdijk vroeg het aan podcastheren Tom Coronel en Ruud Dimmers. Coronel hoeft in ieder geval niet lang na te denken over het slechtste moment van Perez. "Monaco. Dat hij hem in de vangrail hing. Ik vond het zo schandalig! In de kwalificatie." De Red Bull-rijder parkeerde zijn bolide vermoedelijk doelbewust in de vangrail, al ontkent hij dit zelf stellig. Bewust of niet, uiteindelijk was het een belangrijke factor in het winnen van de GP van Monaco. Dat was volgens Coronel ook direct zijn hoogtepunt. "De top is natuurlijk wel dat doordat hij dat deed, hij in Monaco won. Al was het niet netjes. Uiteindelijk wil het team wel dat er een Red Bull wint en dat was natuurlijk dankzij de mooie pitstop die ze gedaan hebben. Dat vond ik een goede."

Bandenfluisteraar Perez?

Dimmers kiest voor een ander hoogtepunt van Checo. "De race in Monaco was top, maar ik vond dat hij het in Singapore heel volwassen deed onder moeilijke omstandigheden. Hij pakte daar Leclerc bij de start en voor de rest heeft hij de race gecontroleerd. Die vond ik eigenlijk knapper dan Monaco, waar hij met toch wat geluk kon winnen. Als Ferrari er geen potje van had gemaakt..." "De flop? Ja, dat was de laatste race", aldus de F1-expert, doelend op de GP van Abu Dhabi waar Perez de strijd om de tweede plaats in het eindklassement verloor. "Hoe kan je in die auto niet tweede worden? Hoe kan je daar alles weggooien terwijl het niet nodig was? Je bent de 'bandenfluisteraar' Checo Perez en wie is er als eerste door een setje banden heen? Checo Perez." Coronel vult aan: "Het is geen bandenfluisteraar, helemaal niet zelfs!", waarop ook Dimmers benadrukt dat Perez in 2022 niet uitzonderlijk was met het managen van zijn banden. "Het werd altijd wel geroepen en in het verleden heeft hij hele mooie, lange stints gereden." Uiteindelijk maakte Perez geen al te grote indruk op de heren van de RN365-podcast. "Ik vond het helemaal niks. Kijk eens naar Bakoe. Dan gaat hij aan kop, rijdt hij zelfs even weg, gewoon om zijn banden naar de kloten te helpen. Uiteindelijk kon Max hem makkelijk inhalen. Daar zie ik gewoon een duidelijk verschil tussen de twee coureurs", aldus Coronel. Beluister de volledige F1-podcast van RacingNews365 hieronder!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"