Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel wijst verrassende Red Bull-uitdager aan voor GP Australië

Dat Red Bull (wederom) de grote favoriet is dit weekend, zoveel is duidelijk. Maar welk ander team gaat hoge ogen gooien 'Down Under'? Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in de RacingNews365 Formule 1-podcast.

Verstappen Saudi Qualifying
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Red Bull kan dit weekend bij de GP van Australië een eigen record verbeteren. Nog nooit slaagde het team er namelijk in om drie races op rij een 1-2'tje te scoren. Met Max Verstappen en Sergio Perez moet Red Bull hier in Australië toe in staat zijn, nadat ze eerder al heersten in Bahrein en Saoedi-Arabië. Alleen plek 3 werd als kruimel achtergelaten voor de teams die achter Red Bull vechten om de status van 'best of the rest'.

"Helaas zie je dat ze echt oppermachtig zijn, echt, echt", zegt Tom Coronel in de RacingNews365 Formule 1-podcast. "Laten we dan maar hopen dat Ferrari dan maar een paar leuke tikjes uit kan delen, want ik zie dat ze er af en toe echt wel tussen kunnen zitten. En dan kom je er een keer een verdwaalde McLaren tegen. Maar qua consistentie en het banden heel houden zie ik toch echt dat Red Bull het gewoon weer gaat pakken, helaas", spreekt Coronel zijn verwachting uit voor de GP van Australië.

Kenner Ruud Dimmers ziet ook dat Red Bull oppermachtig gaat zijn, en wel om een belangrijke reden: de DRS. "Tegenwoordig kan je met die extra DRS-zones zo makkelijk inhalen. Met deze auto's is het ook wel makkelijk inhalen als je überhaupt DRS krijgt. Ik kan me nog herinneren dat Lewis Hamilton in 2016 vast zat achter 'this guy', Verstappen in de Toro Rosso. Daar werd hij helemaal gek van. Tegenwoordig zou hij er echter ook voorbij gevlamd zijn."

Uitdager

Carlos Sainz (Bahrein) en Charles Leclerc (Saoedi-Arabië) reden voor Ferrari naar het podium dit seizoen, achter Verstappen en Perez. Welk team moeten we dit weekend als de uitdager zien voor Red Bull? Coronel komt met een verrassende naam. "McLaren. Ja, het is allemaal high speed, een beetje Silverstone-achtig. Beetje medium- en high-speed. Ik zeg McLaren, downforce is belangrijk."

Kenner Ruud Dimmers is het daar niet mee eens. "Nee, het wordt Ferrari. Zij doen het hartstikke goed en nemen wat updates mee naar Australië."

Beluister hieronder de volledige podcast.

Ook interessant:

Wat brengt de GP van Australië? Keert de rust in de paddock terug? Hoe dan ook. Verstappen kan de beste seizoenstart ooit in de F1 neerzetten. Wie stopt hem? Is hij te stoppen?

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen