Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel ziet Red Bull-comeback Ricciardo wel gebeuren: "Hou maar op met de Perez-hype"

Max Verstappen is al vier races ongeslagen. Teamgenoot Sergio Perez kan nog niet in de buurt komen van de snelheid van de Nederlander, wat volgens Tom Coronel de kansen van Daniel Ricciardo vergroot.

In het weekend van 30 juni tot en met 2 juli 2023 wordt de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk verreden op de Red Bull Ring. Met het sprintraceformat zullen de teams en coureurs slechts één training krijgen, waarna er wordt gekwalificeerd voor de race op zondag. Na vier zeges voor Max Verstappen zijn er maar een handvol coureurs die het de Nederlander op papier moeilijk kunnen maken. Bovenaan dit lijstje staat Sergio Perez, de teamgenoot van Verstappen met dus gelijkwaardig materiaal. Mogelijk is de Mexicaan in Oostenrijk de enige coureur met een auto snel genoeg om Verstappen bij te houden. Maar of dat écht gaat gebeuren? In de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 vraagt host Joris Mosterdijk aan autocoureur Tom Coronel en F1-kenner Ruud Dimmers of iemand de regerend wereldkampioen op de Red Bull Ring kan verslaan. Perez bijvoorbeeld. Coronel trapt af: "Hou maar op met die hele hype van Perez. Zelfs Helmut Marko is er achter gekomen dat hij niet de ideale tweede rijder is." "Hij is stiekem toch een beetje om zich heen aan het kijken. Ik bedoel maar: de geruchtenstroom rondom Daniel Ricciardo begint ook weer op te leven." Coronel ziet een comeback van de Australiër wel zitten. "Hij is de enige persoon die altijd dicht bij Verstappen heeft gezeten. Op een gegeven ;moment wil je ook wel weer wat verandering, want ja, een tweede rijder zoals je nu hebt... beter dan wat je nu ziet zal het (qua prestaties) niet meer worden."

Perez versus Ricciardo

Volgens Coronel heeft Perez nog wel even de tijd om zich te bewijzen, maar neemt tegelijkertijd de interesse voor Ricciardo toe. "Iedereen is benieuwd of hij het heilige vuur nog in zich heeft. Ik heb wel zoiets van: het zou cool zijn als Red Bull hem weer de kans zou geven. En natuurlijk, Perez heeft voor volgend jaar nog bijgetekend. No worries , maar: het meeste geld wordt verdiend op momenten dat het contract niet na wordt gekomen..." Vooruitblikkend op de komende race in Oostenrijk verwacht Dimmers een zwaar weekend voor de Mexicaan. "Ik ben benieuwd. Nu een eerste vrije training en dan direct de kwalificatie. Perez zit heel slecht in z'n vel. Hij heeft al drie keer Q3 niet gehaald en dan die ene training..." "Perez is niet iemand die er meteen staat. Hij heeft vaak wat meer tijd nodig. Ik ben benieuwd of dit hem nog meer gaat achtervolgen in het weekend", aldus de F1-kenner. Benieuwd naar de hele RN365 F1-podcast? Check 'm hieronder!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje