Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 2020

COTA begint verbouwing na klaagzangen F1-coureurs

Formule 1-coureurs hoeven komend seizoen niet langer bang te zijn voor ratelende gebitten wanneer zij zullen racen op het Circuit of the Americas. De door Hermann Tilke ontworpen baan ondergaat momenteel de nodige aanpassingen om ervoor te zorgen dat de vreselijke hobbels een ding van het verleden zullen worden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Lange tijd klaagden Formule 1-coureurs niet zoveel over de staat van een circuit als dat zij deden op het Circuit of the Americas, afgelopen november. Gedurende het Grand Prix-weekend waren de rijders veelvuldig te horen over de vele hobbels op de baan. Van blijvende hoofdpijn tot heuse technische problemen met de bolides, het was voor niets en niemand een pretje.

Lewis Hamilton was destijds een van de coureurs die zich uitliet over de 'verkeersdrempels', zoals de hobbels door Lance Stroll werden omgedoopt. "Ik voelde me na de eerste sessie direct al niet in orde. Het was verreweg het meest hobbelige circuit waar ik ooit reed. Doorgaans vind ik het niet erg, omdat het iets van karakter toevoegt, maar hier op COTA is het simpelweg te ernstig om van te kunnen genieten. Ik moest gaan liggen na de eerste training, zo slecht voelde ik me."

FIA-directeur Michael Masi liet na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten weten dat er wat gedaan ging worden aan de staat van het circuit. Inmiddels zijn de bulldozers daadwerkelijk neergestreken op het Texaanse asfalt. Ongeveer 2,2 kilometer van de 5,5 kilometer lange baan wordt opnieuw geasfalteerd.

			© Circuit of the Americas
	© Circuit of the Americas

De bedoeling is dat de verbouwing wordt afgerond ruim voordat de MotoGP er aankomende april zal racen. Naast een grote schare Formule 1-coureurs deden eerder namelijk ook MotoGP-rijders hun beklag over COTA. Door de hobbels noemden verschillende rijders de baan te gevaarlijk om op te racen.

Als alles volgens plan verloopt, dan zullen de aanpassingen aan het circuit rond begin februari worden afgerond. Daarmee is de baan dan op tijd gefixt voor de komst van de IndyCar, die er 11 februari wordt gehouden. Een kleine twee weken later strijkt het World Endurance Championship er neer voor de 'Lone Star Le Mans'-race.

0 reacties

    Interview Bleekemolen wanhoopt (nog) niet