Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten 2021

COTA wordt aangepast voor F1 na hevige kritiek MotoGP

De Formule 1 reist volgend weekend af naar Austin voor de Grand Prix van de Verenigde Staten. Voordat het zover is wordt het circuit nog wel even snel aangepast.

Verstappen VS
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 reed twee jaar geleden voor het laatst op het Circuit of the Americas. De coureurs waren toen al niet te spreken over de staat van het circuit. Max Verstappen omschreef de hobbels in de baan toen als 'springplank' waardoor de auto's ook echt even met vier wielen de lucht in gingen. Twee weken geleden werd er door de MotoGP geracet op het circuit in Austin. De hobbels in het asfalt waren het hele weekend onderwerp van gesprek. Er werd zelfs even gesproken over een boycot door de MotoGP-coureurs. De race ging uiteindelijk gewoon door zonder grote incidenten, maar voor de rijders was het een fysiek zware race.

Formule 1-wedstrijdleider Michael Masi werd gevraagd naar de staat van het circuit in Austin. Hij vertelt dat er na de laatste Formule 1-race al aanpassingen zijn gedaan aan het circuit. "Na het F1-evenement in 2019 is een groot deel van het circuit al opnieuw geasfalteerd. Dat om een deel van de problemen tegen te gaan die we toen zagen", vertelt Masi in gesprek met onder andere RacingNews365. Een deel naar de eerste bocht toe, bocht 3 t/m 6 en een groot gedeelte van de laatste sector werd destijds bijvoorbeeld al opnieuw geasfalteerd.

Toch ondervonden de MotoGP-coureurs problemen met de toplaag van de baan. Volgens de wedstrijdleider zijn het andere problemen dan de Formule 1 in 2019 ondervond. Masi heeft ook contact gehad met de organisatie rondom de MotoGP. "Ik heb het hele weekend aan de telefoon gehangen met mijn collega's toen zij in Austin waren omdat ik de situatie goed wilde begrijpen. De gebieden waar de MotoGP-coureurs problemen mee hadden waren andere gebieden dan de gebieden die opnieuw geasfalteerd zijn", legt de Australiër uit.

De wedstrijdleider vertelt verder dat een circuit-inspecteur van de FIA naar het Circuit of the Americas is geweest en een rapport heeft uitgebracht over de staat van het circuit. Op basis daarvan gaat de baan in Austin nu wat aangepast worden. "Het circuit voert voor ons een aantal veranderingen uit om een aantal van de zorgen weg te nemen. Ze zullen bijvoorbeeld wat hobbels proberen weg te halen. Maar we hebben er nog heel even de tijd voor. Dus zij zullen doen wat ze kunnen binnen de beperkte tijd", aldus Masi na afloop van de Grand Prix van Turkije.

Ook interessant:

Verstappen moet Mercedes nu overal vrezen

Verstappen presteerde prima in Turkije, maar zag ook dat Mercedes te snel voor hem was. Geen moment was hij bij machte om Bottas aan te vallen. Hij zal Hamilton nu overal moeten vrezen, zo oordeelt men in de nieuwste RN365-podcast, die hieronder te beluisteren is.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay
x
Interview Horner exclusief: Red Bull tast in het duister over impact van nieuwe F1-regels