Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Coulthard adviseert klagende coureurs: "Stap dan lekker op"

David Coulthard is heel duidelijk als het gaat over wat hij ziet als gejammer van coureurs over porpoising. Wat de Schot betreft stap je lekker op als de ongemakken je niet bevallen.

Canada 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Porpoising: de coureurs van het ene team krijgen er meer mee te maken dan coureurs van andere teams en de ongemakken kunnen hinderlijk zijn. Het gestuiter op het asfalt levert rake klappen op voor het gestel, maar waar de één van mening is dat dat uitgebannen moet worden, is de ander van mening dat een F1-coureur tegen een stootje moet kunnen. Tot die laatste groep behoort ook David Coulthard.

"Als een coureur zich niet prettig voelt in de auto en vreest voor schade op de lange termijn, stap dan lekker op", zo roept de Schot in gesprek met onder andere RacingNews365. "Dan staan er genoeg jongens en meisjes klaar die maar wat graag in die auto stappen."

Wat Coulthard betreft moeten we het één en ander wel in perspectief blijven zien: "De sport heeft nu eenmaal geen 'prinses op de erwt-matrasjes' klaar voor de coureurs. Maar als bokser accepteer je dat iemand je af en toe klappen vangt. Een voetballer weet dat hij op enig moment de noppen van iemand anders in zijn knieholte voelt."

Coulthard verbeet zelf ook pijn

"Laten we de zaken dus in perspectief blijven zien", zo herhaalt hij. "Natuurlijk zijn er teams die er mee te maken hebben en ook dat gaat echt wel veranderen, maar men heeft 't er maar mee te doen."

Is het niet wat makkelijk gezegd door Coulthard, zo vanaf de zijlijn? Naar eigen zeggen heeft hij zijn portie ook wel gehad: "Op sommige momenten profiteerde ik ervan dat mijn team de zaken goed op orde had en op andere momenten deed het team het minder goed. Maar dan accepteer je die pijn, ook als die zich in de onderrug manifesteert."

Ook interessant:

Na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt

Red Bull heeft momenteel de wind in de zeilen met zes Grand Prix-overwinningen op rij. Is daarmee de spanning uit het kampioenschap omdat de Oostenrijkse brigade afkoerst op weer een wereldtitel, of toch niet? Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk vellen hun oordeel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen Verstappen neemt wereldbeker in ontvangst: "Hoop niet dat het hier stopt"