Coulthard: 'McLaren keert terug aan de top'

20 jul. 2018 08:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Samen met Renault moest 2018 het jaar gaan worden waarin McLaren terug zou keren aan de top maar na tien races is dat duidelijk nog niet het geval. De Britse renstal beleeft opnieuw een lastig Formule 1 seizoen waarin ze nog geen moment in de buurt van de podiumplekken zijn geweest.

Coulthard: 'Boullier gebruikt als zondebok'

Niet alleen podiumplekken blijven uit, ook intern rommelt het op meerdere vlakken. Onlangs maakte het team dan ook bekend dat teamchef Eric Boullier het team had verlaten. Volgens voormalig Formule 1 coureur David Coulthard heeft het ontslaan van Boullier weinig van doen met de slechte prestaties van het team.

"Met Boullier heb ik alleen maar medelijden. Ik heb namelijk totaal niet gezien dat hij überhaupt de nieuwe McLaren bolide heeft ontworpen of deze heeft gebouwd. Het is dan ook bijzonder dat hij moest aftreden. Ik heb zo'n vermoeden dat ze gewoon een zondebok zochten."

Coulthard reed in zijn actieve jaren voor onder meer McLaren en Williams en is met beide teams dan ook nog steeds erg begaan.

"Ik vind het ontzettend ontluisterend om te zien wat er met twee Britse renstallen, zowel McLaren als Williams, op dit moment gebeurt. Beide teams hebben tijdens mijn carrière een grote rol gespeeld. Het doet me gewoon zeer om te zien hoe lastig ze het nu hebben."

Ondanks de problemen verwacht Coutlhard dat McLaren er wel in slaagt om terug te keren aan de top, datzelfde ziet hij nog niet op korte termijn gebeuren voor Williams.

"McLaren wordt zeker weer succesvol. De investeerders moeten gewoon het benodigde geld bij elkaar leggen zodat er een structuur ontwikkeld kan worden waarin ervaren medewerkers aangetrokken kunnen worden. Bij Williams ligt dat een stuk lastiger omdat ze sowieso al kleiner zijn als McLaren. Zij kunnen het zich misschien niet veroorloven om bepaalde risico's te nemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen