Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard pikt kwaliteit Verstappen eruit: "Inhalen of samen eraf!"

Wie is de beste coureur qua inhalen in de Formule 1? David Coulthard wijst uiteindelijk naar Max Verstappen en legt uit waarom hij dat vindt.

Verstappen Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Max Verstappen. De Nederlander domineerde de afgelopen jaren in de Formule 1 en deed dat ook met sterke inhaalacties. Wanneer David Coulthard de vraag krijgt welke coureur het beste in kan halen, wijst hij uiteindelijk naar Verstappen, al noemt de Schot, voorheen Red Bull-coureur en nu ambassadeur, eerst nog wat andere namen.

"Als Daniel Ricciardo in de eerste jaren van zijn carrière achter iemand zat, wist je dat er iets ging gebeuren", vertelt Coulthard in de podcast Formula for Success. "Max heeft dat ook als hij ergens een kans ziet. De manier waarop hij Lewis Hamilton inhaalde in 2021 in Abu Dhabi, op een recht stuk maar veel eerder dan verwacht, was puur geloof en toewijding. Ik weet dat die race controversieel was."

Coulthard wijst ook naar Michael Schumacher. "Michael was er behoorlijk goed in. Lewis ook, hij houdt het als coureur netjes. Er was wat contact tussen Lewis en Max in Silverstone in 2021 en daar liepen de emoties hoog op, maar over het algemeen was Lewis behoorlijk goed. Desondanks ga ik in het moderne tijdperk voor Max, in ieder geval wat de huidige coureurs betreft. Degene die voor hem rijdt weet simpelweg dat Max je inhaalt of dat je samen van de baan af vliegt!"

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull geeft update over nieuwe auto Verstappen