Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: 'Russell moet ervoor zorgen dat Mercedes weer kan winnen'

David Coulthard is onder de indruk van George Russell en zijn seizoensstart bij Mercedes. Wel ziet hij een belangrijke opgave voor de jonge Brit, want het is grotendeels aan hem om weer een stap naar de kop van het veld te maken.

Hoewel George Russell persoonlijk een sterke start van het seizoen beleeft, gaat het bij Mercedes nog niet zoals gehoopt. De jonge Brit bezet de tweede plaats in het coureurskampioenschap en heeft negen punten voorsprong op teamgenoot Lewis Hamilton. Mercedes doet echter nog niet mee voor de wereldtitel. Na jarenlang te domineren is de Duitse renstal minder snel dan concurrenten Ferrari en Red Bull, waardoor Russell alsnog genoegen moet nemen met - als hij geluk heeft - de derde plaats van de race. Toch begint het seizoen voor de voormalig Williams-coureur zeer goed, zo beredeneert David Coulthard. In gesprek met The Mirror spreekt hij zijn bewondering uit. "Ik ben erg onder de indruk! Voor mij is het een briljante coureur die het totaalpakket heeft. Hij heeft snelheid en excellente communicatie-skills. Hij is een moderne versie van een professionele topcoureur! Dat dacht ik al voor de start van het seizoen en mijn mening is onveranderd gebleven."

'Ferrari en Red Bull maakten een vliegende start'

Hoewel het debuut van Russell bij Mercedes een succes was, waarschuwt Coulthard wel dat het allemaal snel anders kan worden. "De honeymoon periode, waarin je niets fout kan doen, verandert snel. Vooral als er een bepaalde verwachting is van je auto. Je moet in de top drie (teams) staan", aldus de voormalig Formule 1-coureur. De concurrentie maakt het Russell en Hamilton extra moeilijk dit jaar. "Wat er eigenlijk gebeurt is, is dat Ferrari en Red Bull een vliegende start kenden. Er zijn een paar personen die denken dan George niet heeft gereden zoals verwacht tijdens de eerste races, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik denk dat hij goed is omgegaan met de situatie." "Je kan maar zo hard rijden als de auto je toestaat. Zijn volgende taak, waar hij samen met Hamilton moet voor zorgen, is echter degene zijn die ervoor zorgt dat Mercedes een auto maakt die races kan gaan winnen", aldus Coulthard, die er van uitgaat dat Russell deze taak op zich kan nemen.

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China