Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Coulthard snoept van Mercedes- én Red Bull-walletjes

David Coulthard heeft goed geboerd in zijn Formule 1-carrière. Niet alleen verdiende hij veel geld, hij hield ook goede relaties over aan zijn loopbaan. Het stelt hem in staat twee zeer exclusieve bolides aan te schaffen.

Valkyrie GB 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voormalig Red Bull-coureur David Coulthard is als ambassadeur en democoureur nog altijd nauw aan Red Bull verbonden, maar hij typeert zichzelf tevens als een echte Mercedes-man, het Duitse merk waarvoor hij in de DTM uitkwam.

Als liefhebber van snelle en exclusieve auto's wacht hij nu keurig op twee zeer bijzondere bestellingen. Hij bestelde zowel bij Mercedes als Aston Martin de ultieme hypercar, respectievelijk de Project One en de Valkyrie. Laatstgenoemde werd ontwikkeld in samenwerking met Red Bull en ontworpen door topontwerper Adrian Newey. Dat gegeven maakt dat Coulthard er een móést hebben.

"Dankzij Adrian wil ik een Valkyrie hebben. Ik heb met hem samengewerkt bij Williams, McLaren en Red Bull en de enige reden dat ik die auto kan kopen is omdat ik in de Formule 1 enkele races won met zijn ontwerpen", aldus Coulthard in gesprek met Goodwood.

"Mijn Valkyrie zal voor mij iets speciaals uit de koker van Newey symboliseren, terwijl de Project One een viering zal zijn van Duits vakmanschap. Op de één of andere manier hebben ze het onmogelijke voor elkaar gekregen door een Formule 1-motor in een straatauto te schroeven. Normaal gesproken is zoiets niet mogelijk."

			© Aston Martin
	© Aston Martin
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco