© Williams

Nieuwsoverzicht

Coulthard: "Williams en McLaren zelf verantwoordelijk voor verval"

04 nov. 2018 15:10 René Oudman 0 reacties
In het verleden waren McLaren en Williams teams om rekening mee te houden. Beide Britse renstallen veroverden met name in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw talrijke wereldkampioenschappen. Anno 2018 is het armoe troef bij zowel McLaren als Williams.

Meermaals sloten de vier coureurs die zich rijder van een van beide teams mogen noemen, het veld na een training, kwalificatie of race af. Met name de Williams is niet vooruit te branden, hoewel ook McLaren in recente wedstrijden flink om de oren is gereden.

Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard, die in zijn lange carrière voor beide stallen reed, meent dat beide teams het aan henzelf te danken hebben. "Het is verwarrend en teleurstellend om te moeten aanschouwen hoe moeilijk beide grote namen het hebben", steekt de Schot van wal tegenover de BBC. Successen worden duidelijk behaald door de mensen die het moeten doen, niet door de naam op de deur."

"Het is niet zelfvoorzienend, de mensen die achter de knoppen zitten moeten het doen. Beide teams zijn er duidelijk niet in geslaagd om te mobiliseren, met nieuwe ideeën op te komen en jonge talenten aan te trekken en dat is juist wat ze zouden moeten doen."

"Een wijziging in de structuren is benodigd, jong talent moet instappen. Daar krijgt iedereen energie van. Als je constant dezelfde ingrediënten gebruikt, krijg je constant dezelfde taart", gebruikt Coulthard de nodige beeldspraak. "Je moet jezelf uitdagen om nieuwe dingen te proberen, anders raak je in een sleur en dat is precies wat er bij deze teams is gebeurd."

"Met George Russell bij Williams en Lando Norris bij McLaren hebben beide teams volgend jaar beschikking over een jong supertalent", blikt de dertienvoudig GP-winnaar vooruit. "Zij krijgen de kans zich te bewijzen op het hoogste niveau, om een lange, succesvolle carrière af te dwingen. Bovendien kunnen ze de teams op sleeptouw nemen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen