Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

Coureurs bezorgd over kalenderplannen Formule 1, stippen dezelfde wens aan

Hartstikke leuk, die derde Formule 1-race in de Verenigde Staten, maar met de steeds groter groeiende Formule 1-kalender nemen ook de zorgen van de coureurs toe. Over één ding in het bijzonder houden ze massaal voet bij stuk.

F1 2022 grid
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

De Formule 1-kalender van 2022 telt maar liefst 23 Grand Prix, een record in de Formule 1. Voor velen is het aantal het absolute maximum, maar de F1 zelf zou best de kalender op willen rekken naar 24 of zelfs 25 races. Niet voor niets roept een Fernando Alonso op tot een strikte limiet voor wat betreft het aantal races.

Beperkt je je echter tot een x-aantal races, dan betekent dat dat voor elke nieuw aangekondigde GP er ook een moet afvallen.

En daar wringt voor veel van de huidige Formule 1-coureurs ook de schoen. In Australië werd een batterij aan coureurs gevraagd naar de GP van Las Vegas en hoewel ze vrijwel allemaal aangeven het gaaf te vinden, klinkt er steevast een 'maar'. Zo ook uit de mond van Max Verstappen.

"We moeten de juiste balans zien te vinden. Ik kan best begrijpen dat een derde GP in de VS belangrijk is om daar de populariteit te vergroten. Ik ga er dan ook graag naar toe, maar het is ook belangrijk om vast te houden aan de historische circuits die geweldig zijn om op te rijden", aldus de Red Bull-coureur in gesprek met onder andere RacingNews365.

"We moeten vooral ook echte circuits blijven bezoeken en niet alleen stratencircuits, maar ik denk dat de F1 dat ook wel doorheeft. Bovendien staan er enkele minder uitdagende races op de kalender. Die ga ik niet bij naam noemen, maar er zijn er een paar van en uiteindelijk moet je een goede balans zien te vinden."

Gasly op de bres voor twee favorieten

Red Bull-familielid Pierre Gasly luidt de noodklok alvast voor twee GP's in het bijzonder: "Monaco voelt als een thuisrace en Spa-Francorchamps ligt het dichtst bij mijn daadwerkelijke thuis, waardoor ik daar altijd veel support krijg. Het zijn iconische circuits en die verdienen het om op de Formule 1-kalender te staan en wel elk jaar."

Sebastian Vettel gaat nog een stapje verder als het aankomt op de historische circuits: "Het zou verschrikkelijk zijn om die te verliezen. Het zou bijvoorbeeld verschrikkelijk zijn om Melbourne te verliezen, of enkele van de Europese races", aldus de Aston Martin-coureur, die zelf direct ook met een oplossing komt: "Misschien kunnen we enkele circuits laten rouleren, er is interesse genoeg voor."

Las Vettel de gedachten van Carlos Sainz? "Misschien dat een race eens in de drie jaar kan worden verreden. Business is business en Liberty zal de zakelijke belangen willen behartigen, maar ik zou het niks vinden als we straks stoppen met racen in Europa. Hier liggen de roots van de Formule 1 en hier moeten we dan ook naar terug blijven komen."

Daniel Ricciardo ondertussen hinkt op twee gedachten. Ja, hij kan zich vinden in de gedachte dat historische races die al generatie op generatie bezocht worden moeten blijven: "Maar aan de andere kant geniet ik net zoveel van een nieuw circuit en de uitdaging om je een nieuwe baan sneller eigen te maken dan de concurrenten."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

10 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe trainer Verstappen Bekende naam komt over van grote concurrent