Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Coureurs bezorgd over kalenderplannen Formule 1, stippen dezelfde wens aan

Hartstikke leuk, die derde Formule 1-race in de Verenigde Staten, maar met de steeds groter groeiende Formule 1-kalender nemen ook de zorgen van de coureurs toe. Over één ding in het bijzonder houden ze massaal voet bij stuk.

F1 2022 grid
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

De Formule 1-kalender van 2022 telt maar liefst 23 Grand Prix, een record in de Formule 1. Voor velen is het aantal het absolute maximum, maar de F1 zelf zou best de kalender op willen rekken naar 24 of zelfs 25 races. Niet voor niets roept een Fernando Alonso op tot een strikte limiet voor wat betreft het aantal races.

Beperkt je je echter tot een x-aantal races, dan betekent dat dat voor elke nieuw aangekondigde GP er ook een moet afvallen.

En daar wringt voor veel van de huidige Formule 1-coureurs ook de schoen. In Australië werd een batterij aan coureurs gevraagd naar de GP van Las Vegas en hoewel ze vrijwel allemaal aangeven het gaaf te vinden, klinkt er steevast een 'maar'. Zo ook uit de mond van Max Verstappen.

"We moeten de juiste balans zien te vinden. Ik kan best begrijpen dat een derde GP in de VS belangrijk is om daar de populariteit te vergroten. Ik ga er dan ook graag naar toe, maar het is ook belangrijk om vast te houden aan de historische circuits die geweldig zijn om op te rijden", aldus de Red Bull-coureur in gesprek met onder andere RacingNews365.

"We moeten vooral ook echte circuits blijven bezoeken en niet alleen stratencircuits, maar ik denk dat de F1 dat ook wel doorheeft. Bovendien staan er enkele minder uitdagende races op de kalender. Die ga ik niet bij naam noemen, maar er zijn er een paar van en uiteindelijk moet je een goede balans zien te vinden."

Gasly op de bres voor twee favorieten

Red Bull-familielid Pierre Gasly luidt de noodklok alvast voor twee GP's in het bijzonder: "Monaco voelt als een thuisrace en Spa-Francorchamps ligt het dichtst bij mijn daadwerkelijke thuis, waardoor ik daar altijd veel support krijg. Het zijn iconische circuits en die verdienen het om op de Formule 1-kalender te staan en wel elk jaar."

Sebastian Vettel gaat nog een stapje verder als het aankomt op de historische circuits: "Het zou verschrikkelijk zijn om die te verliezen. Het zou bijvoorbeeld verschrikkelijk zijn om Melbourne te verliezen, of enkele van de Europese races", aldus de Aston Martin-coureur, die zelf direct ook met een oplossing komt: "Misschien kunnen we enkele circuits laten rouleren, er is interesse genoeg voor."

Las Vettel de gedachten van Carlos Sainz? "Misschien dat een race eens in de drie jaar kan worden verreden. Business is business en Liberty zal de zakelijke belangen willen behartigen, maar ik zou het niks vinden als we straks stoppen met racen in Europa. Hier liggen de roots van de Formule 1 en hier moeten we dan ook naar terug blijven komen."

Daniel Ricciardo ondertussen hinkt op twee gedachten. Ja, hij kan zich vinden in de gedachte dat historische races die al generatie op generatie bezocht worden moeten blijven: "Maar aan de andere kant geniet ik net zoveel van een nieuw circuit en de uitdaging om je een nieuwe baan sneller eigen te maken dan de concurrenten."

Ook interessant:

In menig Nederlandse huiskamer zal flink gevloekt zijn toen Max Verstappen voor de tweede keer in slechts drie Formule 1 Grands Prix uitviel. Is er reden tot paniek bij Red Bull en wat betekent dit voor de titelkansen van de Nederlandse F1-kampioen?

Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in de nieuwste F1-podcast van RacingNews365.

11 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull