Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

FIA: 'Coureurs zijn meer dan welkom om hun visie met ons te delen'

Menig coureur vindt dat coureurs vaker betrokken moeten worden bij besluitnemingen in de Formule 1. FIA-baas Jean Todt is echter van mening dat iedereen genoeg kansen krijgt om zijn visie met de FIA te delen.

Lewis Hamilton uitte bijvoorbeeld kritiek op de lay-out van het circuit van Miami. Diezelfde Hamilton en Sebastian Vettel vonden dat de nieuwe aerodynamische reglementen voor 2019 als een verrassing kwamen. Jean Todt vindt deregelijke kritiek onterecht, omdat volgens hem de coureurs nooit naar bijeenkomsten van de FIA gaan. Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje liet Todt weten aan de media: " We respecteren de coureurs en hun volle agenda's, maar ze hebben vrije toegang tot onze bijeenkomsten. Helaas komen ze niet vaak opdagen. Of de coureur in kwestie nu achteraan rijdt of viervoudig wereldkampioen is, ze kunnen mij binnen 48 uur te spreken krijgen."

De geluiden die de coureurs in de paddock laten klinken zijn volgens Todt bovendien erg tegenstrijdig. "Aan de ene kant wil iedereen met het versimpelen van de vleugels wachten tot 2021, maar a an de andere kant roept iedereen dat inhalen onmogelijk is en dat we moeten luisteren naar de Formule 1-fans. We willen allemaal een betere show, dus daar moesten we iets aan doen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi