FIA: 'Coureurs zijn meer dan welkom om hun visie met ons te delen'

14 mei 2018 12:50 Koen Bakker 0 reacties
Menig coureur vindt dat coureurs vaker betrokken moeten worden bij besluitnemingen in de Formule 1. FIA-baas Jean Todt is echter van mening dat iedereen genoeg kansen krijgt om zijn visie met de FIA te delen.

FIA-baas noemt klachten coureurs onterecht

Lewis Hamilton uitte bijvoorbeeld kritiek op de lay-out van het circuit van Miami. Diezelfde Hamilton en Sebastian Vettel vonden dat de nieuwe aerodynamische reglementen voor 2019 als een verrassing kwamen. Jean Todt vindt deregelijke kritiek onterecht, omdat volgens hem de coureurs nooit naar bijeenkomsten van de FIA gaan.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje liet Todt weten aan de media: "We respecteren de coureurs en hun volle agenda's, maar ze hebben vrije toegang tot onze bijeenkomsten. Helaas komen ze niet vaak opdagen. Of de coureur in kwestie nu achteraan rijdt of viervoudig wereldkampioen is, ze kunnen mij binnen 48 uur te spreken krijgen."

De geluiden die de coureurs in de paddock laten klinken zijn volgens Todt bovendien erg tegenstrijdig. "Aan de ene kant wil iedereen met het versimpelen van de vleugels wachten tot 2021, maar aan de andere kant roept iedereen dat inhalen onmogelijk is en dat we moeten luisteren naar de Formule 1-fans. We willen allemaal een betere show, dus daar moesten we iets aan doen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen